Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

A. Custom Fields Eklentisindeki Özel Alanları Otomatik Listelemek

9 sene önce yazıldı, 823 kere okundu. 1

Yeniden merhaba arkadaşlar. Sabahın altı buçuğunda girip bir şeyler yazmak istedim. Bu aralar sık sık kullandığım bir eklenti ile ilgili bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum. Oldukça kullanışlı bir özelliği şimdi sizlere aktaracağım, hatalarım olursa kusura bakmayın.

Advanced Custom Fields eklentisine daha önce değinmiştim. Bu eklenti sayesinde post type’larımıza özel alanlar ekleyip yönetici panelimizdeki düzenleme alanından rahatlıkla içerikleri girdirebiliyorduk. Şimdi ise, bu girilen özel alanları tek bir kod ile otomatik olarak temamızın yazı gösterme sayfasında nasıl göstereceğiz konusuna değineceğiz.

Öncelikle bir örnek vermek istiyorum son zamanlarda yaptığım projelerden birini. Av tüfeği sektöründe web sayfaları hazırlıyorum işim gereği bazen. Bu av tüfeklerinin özelliklerini de bu eklenti üzerinden oluşturduğum özel alanlarla belirliyorum. Kalibre, Fişek Haznesi vs özellik alanları belirledikten sonra, temada tüfeği gösteren sayfada ufak bir kod bloğu yazıp bu girilen özellikleri otomatik olarak çektiriyorum. Bu arada, otomatik olarak çektiriyorum derken? Normalde, daha önceki yazımda anlattığım gibi tek tek özel alanları çektirmeyi anlatmıştım. Bu olayın farkı, tek tek değil, tamamen o yazıya ait ne kadar özel alan varsa getiriyor.

Bir diğer artısı ise, atıyorum bir özel alanı boş bıraktınız, bu alan sayfada gözükmüyor. Gayet kullanışlı ve pratik bir olay. Lafı fazla uzatmadan kodlara geçelim;

<ul>

<?php 

$fields = get_field_objects(); ?>

<?php if( $fields ): ?>

	<?php foreach( $fields as $field ): ?>

		<?php if( $field['value'] ): ?>

			<li> <?php echo $field['label']; ?> : <?php echo $field['value']; ?> </li>

		<?php endif; ?>

	<?php endforeach; ?>

<?php endif; ?>

</ul>

Gördüğünüz gibi, bir ul açtık, içine loop yaptıracak kodlarımızı yerleştirdik, kodların arasında kendini tekrar edecek kısmın nasıl olacağını belirledik ( burda li arasına aldım, style.css de düzenleme yaparken listelemeyi kullanacağım çünkü ) , kodlarımızı bitirdik ve ul‘ümüzü kapattık. li ile başlayan kısımlar, özel alan ekledikçe kendini tekrar edecek ve özel alanlarınızı ve değerlerini getirecek. label kısmı, özel alanı oluştururken verdiğiniz isim olacak, value ise bu alana girilen değer olacak.

BENZER  Wordpress: Basit Tab Shortcode Eklentisi

Advanced Custom Fields eklentisi ile ilgili paylaşmak istediğim bir çok olay var, zaman zaman fırsat buldukça bu konulara da değinerek sizleri de bu eklentiye sempati duymanızı ve bir süre sonra vazgeçilmeziniz olmasını sağlamayı hedefliyorum. Kendinize iyi bakın.

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 118 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.