Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Ben de Özledim Ben de !

10 sene önce yazıldı, 630 kere okundu. 1
Merhaba arkadaşlar. Biliyorsunuz ki, Leyla ile Mecnun dizisi TRT1 de yayında olan, hem evde çoluk çocuk izlenebilecek, hem herkese hitap edebilecek, izleyicinin kafasını çalışmaya iten bir diziydi. Bizim memlekette her iyi iş cezasını alır ya hani, bu dizi de cezasını aldı tabi. Gezi Parklı olayları sırasında bir kaç saçma sapan olay, dizinin bitmesinde etkili oldu. Senarist Burak Aksak oysa ki dizinin finalini bile belirlemişti.

İnsanın içine içine oturuyor böyle şeyler. Ben hayatta televizyon başına geçmeyen bir adamım. Leyla ile Mecnun’un internete düşmesini bekleyemediğim için gidip televizyondan izliyordum. Benim gibi tonlarca insanın olduğunu da biliyorum. Yani tonlarca insanı üzdüler.

İzlemeyenler için Leyla ile Mecnun’dan bahsedelim. Şöyle ki, dizi absürt. Yani hiç kafa yormadan, önyargı ile izlerseniz, bu ne lan saçmasapan diyip kapatıp sitkom dizisi açarsınız. Bu yüzden de izleyicisi pek yok, olamaz da zaten böyle bir ülkede. Malum. Mecnun karakterimiz var, bu Mecnun denen adam, Ali Atay, beşik kertmesi ile ilk sezonu deviriyor. Olaylar oluyor, mahalle dayanışması oluyor. Ak sakallı dede rüyasından çıkıp Mecnunun yatağına giriyor. Dedeler git gide çoğalıyor. Mecnunun annesi terkedip gidiyor, mahallenin bakkalı, dedeler, babasının yatağında yatıyorlar. Ölüm geliyor. Uzaya gidiyorlar. Mecnunun beynin giriyorlar. Absürt olaylar, acayip bir komedi, acayip bir duygusallık, acayip bir keyif. İzlemeyenler izlesin. Bir şans verin şu diziye.

Şimdi gelelim Ben de Özledim dizisine. Leyla ile Mecnun saçmasapan bir şekilde yayından kaldırılınca, aynı ekip bir süre dona kalıyor. Sonra diyorlar ki yeni bir iş yapalım, biz isteyince bitsin, bizim dediğimiz olsun, rahat olalım, yine biz olalım, ayrılmayalım be abi. Böyle bir fikirle yine bu fikirleri senaryoya yazarak bu diziyi çekiyorlar. Bazıları İşler Güçler çakması diyor. Burak Aksak’dan bahsediyoruz arkadaşlar. Leyla ile Mecnun dizisine 103 bölüm yazıp çekmiş adam ( çekemediklerini saymıyorum, diziyi izlerseniz görürsünüz senaryo kağıtlarının nasıl gemi olduğunu ) sizce çakma bir işe girer mi? Ki zaten İşler Güçler dizisi ve Leyla ile Mecnun dizisi kardeş dizi gibilerdi. Sadece İşler Güçler’i daha erken bitirdiler. Onda da baya saçmalık oldu da neyse. İyi dizi haram bize. Bizi mal gibi televizyona bağlayan diziler lazım. Öyle değil mi?

BENZER  Kuzene Dart'da Fena Koydum mu?

Her neyse, Ben de Özledim dizisi dün yayındaydı ilk bölümüyle. Ali Atay, Onur Ünlü, Serkan Keskin, Osman Sonant, Köksal Engür vesaire vesaire hep kendilerini oynadılar dizide. Benim kafamda bununla ilgili bir sürü düşünce var. İlk olarak, kendilerini oynadılar, çünkü bence tanımayan insanlar da tanısın, biz kimiz görsün, bizi anlasınlar, bu saçmalığı farketsinler istediler. Bir diğer sebep de, kendilerince rahat rahat konuşabileceklerdi. İstediklerini söyleyebileceklerdi. Leyla ile Mecnun’da söyleyemiyorlar mıydı? Evet söylüyorlardı ama üstü kapalıydı. Bizim milletimiz anlamıyordu. Ama şimdi herkesin gözüne gözüne sokabileceklerdi saçmalıkları. İyi de oldu. Ve bir güzellik daha var ki o da şu; içlerini döküyorlar dizide. Bir bölüm izledik sadece ama, gördüm ki o kadar rahatlar ve umursamazlar ki, kafalarında dizinin kapanması korkusu yok. Ne kadar konuşabilirlerse o kadar iyi. Ne kadar sürerse dizi, o kadar kendilerini ortaya koyabilecekler çünkü. Umarım uzun soluklu olur. Umarım değeri bilinir bu sefer. Keşke insanımız değer bilse biraz.

Gecikmiş Not: Ulan Mecnun sahile gidip İsmail Abi diye bağırdı, İsmail Abi Hoop! dedi ya, orda içimden neler neler koptu bilemezsiniz be. Böyle iyi işler para sebebiyle olamaz. Bunu gösterdiler bize. Öyle güzel bir kadroydu ki, kendilerini koymuşlardı ortaya. Kendileri eğleniyordu ilk başta. Kendi içlerindeki karakterlerdi. Senaristin de başarısı tabiki bu. Öyle oturttular ki üzerlerine diziyi, ben böyle bir türk dizisi senaryosu ve kadrosu görmedim daha önce.

Gecikmiş Not2: Dün izledim Ben de Özledim’i, siz de izlediniz. Leyla ile Mecnun devam etseydi neler neler olacaktı kafanızda bir bir canlandı değil mi? 2-3 dakikalık bir özet bile bu kadar duygulandırdı insanı, o bölümler çekilseydi neler olurdu bir düşündünüz mü? Hiç yoktan 103. bölümü düşünün. O bölüm bile kaç kişiyi ağlattı. ABsürt bir komedi dizisinden bahsediyoruz. O kadar saçma olayların içindeki duygusal şeyler nasıl olur da ağlatabiliyor sizi? İşte bu, içtenlikle, samimiyetle alakalı. ( Ben de ağladım çaktırmayın )

Gecikmiş Not3: Diziyi niye geç saate koymuşlar onu da anlamış değilim. Gerçi sezon başında girmedi yayına dizi belki ondandır ama pek hoş bir durum değil. Ama hani Star TV zaten bu dizinin internetten daha çok izleneceğini kabul ettiyse ve eğer reyting sıkıntısını bir kenara itebilecekse, bu bizler için mükemmel bir şey. Varsın geç saatte çıksın. Varsın televizyondan izlemeyelim, girelim internetten izleyelim. Sıkıntı değil. Star TV’nin böyle bir düşüncesi var ise çok çok mutlu eder bizi.

İşte öyle arkadaşlar. Bu arada, Burak Aksak’ın açıklamalarını falan internette orda burda okuyan yazan var. O açıklamaları okuyup kafanızda bişey değiştirmeyin arkadaşlar. Tamam hadi haber niteliğindekileri okuyun önemseyin de, bu yapılan işin bir sanat olduğunu unutmayın. Hangi şair bir şiir kitabını yayınladıktan sonra ” ben şu şiirde şunu anlatmak istedim bir dahaki şiirde şunu anlatıcam, böyle anlamalısınız ” vesaire der? Demez. Derse de o onun saçmalığıdır. Ne anlatmak istiyorsa, yaptığı sanat ile anlatmak zorundadır. Gerizi bizi bağlamaz.

BENZER  Hayatıma Giren Bir Yeni Dizi Daha

Geldik yazının sonuna. Tavsiyem, beğenmeseniz, sıkılsanız bile diziyi izleyin. Leyla ile Mecnun’un hatrına izleyin. Zaten ilk bölümü böyle değerlendirmek hoş değil. Kısa sürede hazırlandı ve çekildi. Ve üstüne üstlük büyük moral bozukluğundan çıkılmaya çalışıldı, adamlar o haldeyken bile gelip yeni dizi çekip sezon arasında yayına girdiler. Acımasız olmayın. Adamlar birikmiş. Bırakın, biraz rahat takılsınlar. Desteklerinizi esirgemeyin.

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.