Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Çalışırken Sosyal Medya

10 sene önce yazıldı, 347 kere okundu. 0

Sosyal medya dediğimiz nimet, her kişinin evinde, işinde, en azından aklının bir köşesinde değil mi? Öylesine yoğun bir kullanımı var ki günümüzde sosyal medyanın, hayatımızdaki her şeyi etkileme gücüne bile sahip. Her insan aynı anda aynı şeyi yapmadıkları için, kimin ne zaman facebook’da online olacağını bilemiyorsunuz. ( Facebook temsili. ) Hal böyle olunca, eğer bir proje üzerine çalışıyorsanız ve hemen yan sekmede facebook açıksa, kafanız biraz da orada demektir aslında.

Bildirimler telefonlarımıza kadar geliyor artık. Akıllı telefonları olmayanların mail kutularına düşüyor bildirimler. Maillerini kontrol etmeyenleri ” olum, faceden yazdım bi baksana ” diye telefonla arayıp uyaranlar oluyor. Halbuki işiniz gücünüz var? Kafanızı işinize vermeniz gerekiyor ama ” kim ne yorum yazmış, kim nereye gitmiş ” sorularını kafanızdan atamıyorsunuz.. Bir nevi esir alınmış sayılmıyor muyuz o halde?

Elbette bir dünya iyi yönü var sosyal medya dediğimiz ” nimetlerin. ” Ancak düzgün kullanamadığımızda bize etkisi sadece ve sadece, altını çizerek söylüyorum, geriye götürmek olacaktır. İşiniz bilgisayarla ilgili olsun veya olmasın, cebimize kadar girmiş bu internet sevdasından bir sürelik olsun vazgeçmeliyiz. Günümüzde sigara bağımlılığı ile yarışabilecek düzeyde bence internet ve sosyal medya bağımlılığı.

Biraz da olsa uzaklaşmak lazım. Şimdi şöyle diyor olabilirsiniz; ” ben facebook’dayım sürekli ama işimi de aksatmıyorum, kafamı işe verebiliyorum. ” Peki güzel kardeşim, böyle olduğunu varsayalım. Bu sefer senin için zararı daha büyük olacaktır. Nasıl mı? Bir yandan ekrana bakıyorsun, bir yandan da işine bağlı olarak yine ekrana bakıyorsun veya dikkatini vermen gereken, gözlerini odaklaman gereken yerler var. E sen ikisine de iyi bi şekilde hakim olabiliyorsan eğer, oldukça fazla yükleniyorsun kendine demektir. Bu da çok çabuk yorgunluk getirmez mi? Baş ağrısı, kırgınlık, eve gitme isteği, veya işi bir an önce bitireyim de kafam boşalsın gibi bir düşünce.. Bunun örneklerini otur sen düşün, bi düşün..

BENZER  Facebook'da Bi Bitmediniz Lan

Burada böyle yazıyorum ancak ben de kendime hakim olamıyorum. Benim işim internet, sürekli bir arayüz çalışması yapıyorum ve bu çalışmanın içinde kodlama da var. Gözlerim benden şikayetçi. Bir de üzerine facebook, twitter, instagram vesaire ekliyorum çoğu zaman. Hal böyle olunca ne uyku düzeni kalıyor, ne verimli çalışma saatleri kalıyor, ne de ağrısız bir kafa. Bu yazıyı yazma amacım da kendimi biraz olsun durdurabilmemde etkili olabileceğini düşünmem aslında. Mesela bu gece bir proje oluşturdum kendime. Uyuyana kadar onu bitireceğim diye hedef koydum. Bu sebeple sosyal medyayı biraz azaltmam gerekiyor. Düzenli aralıklarla sosyal medya ve bloğumla ilgileneceğim. Bu sayede verimli çalışmış olacağım. Diye ümit ediyorum tabi..

Şimdilik görüşmek üzere. Herkese iyi akşamlar, geceler, gündüzler, günler diliyorum. Sağlıcakla kalın

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.