Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Her Keseye, Her Zekaya WordPress!

10 sene önce yazıldı, 336 kere okundu. 0

Merhabalar arkadaşlar. WordPress benim hayatımda en sık ilgilendiğim alan oldu son zamanlarda. Artık evde, iş yerinde, parkta, kafede, dışarda-içerde her yerde wp-admin görür oldum. Codex’le başım dertte zaten. Hal böyle olunca, bi blog yazayım kıvamındayım şuan. Sonra işlerime devam edicem. Tabiki WordPress’le.

Her keseye WordPress Derken?

Bir çok şekilde ele alabiliriz bu konuyu. Öncelikle, böylesine güzide bir web yazılımı “ücretsiz” dağıtılıyor. Açık kaynak kodlu WordPress bizlere öyle şeyler sunuyor ki, sınırı, ucu bucağı yok. Bir zamanlar blog sitelerinin vazgeçilmezi olan WordPress, şimdilerde hemen her alanda alt yapı olarak kullanılıyor, kullanımı artacak da. E temaya para ödüyoruz dediğinizi duyar gibiyim. Ödemeyin? Girin wp-admin’de bir dünya kaliteli ve ücretsiz tema var. İlla premium tema kullanacak değilsiniz. Premium temaların kalitesine yakın bir dolu tema var ücretsiz olarak dağıtılan ve WordPress’in tema veritabanında bulunan. Kaldı ki, WordPress premium temalara verdiğiniz para maximum 130 lira civarında Themeforest’da. Bir firmaya site yaptığınızı düşünün, alacağınız para minimum 700 liraysa ortalama, harcadığınız ve site yapımının yüzde seksenini oluşturan arayüzün maximum fiyatını daha demin söyledim zaten.

ve her zekaya?

Aynen öyle. Joomla! sistemini bilirsiniz. Bu sistem de gayet tutulan, gayet piyasası olan bir sistem. Ancak yönetici paneli başlangıç seviyesi için hiç de rahat değil. WordPress öyle mi? Anında çıkan Türkçe güncellemelerini yükleyin, basit ve kaliteli bir panel ile sitenizi yönetin. İster codex’e dalın, isterseniz de girin Eklentiler kısmına, kafanıza göre eklenti ve widget ekleyin-çıkarın. Sadece Wp-admin kullanarak bir siteyi hazırlayabileceğinizi zaten biliyosunuz.

Sonuç itibari ile, her keseye ve her zekaya uygun bir sistem olan WordPress, bu başarısını açık kaynak kodlu olmasına ve olağanüstü mantıklı ve kısa olan fonksiyonlarına borçlu bence. Zaman geçtikçe gelişen ve yayılan bu WordPress sistemini tavsiye ediyorum desem şimdi çok mantıksız olacak, küfür falan yiyeceğim. Zaten tavsiye etmesem niye yazayım değil mi? Vallayi saat 3 oldu gene. Ben hala çalışıyorum, beynim sulandı biraz. Çınar olsa ” su iç kanka .s ” derdi. Mal herif :D

BENZER  Wordpress Candır !

Herneyse, tekrar görüşmek üzere diyelim. Kendinize iyi bakın, WordPress’le kalın!

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 118 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.