Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

J.J. Abrahms’ın Westworld’üne Başlamış Bulunuyorum

7 sene önce yazıldı, 302 kere okundu. 1

Merhabalar. Son birkaç gündür ciddi bir halsizlik, üşütme, göğüs batması, hastaneler falan filan derken evde yarı uyur yarı öksürür vaziyette baya vaktim oldu. Gündüzleri olmasa da uyuyamadığım geceler boyunca Westworld izlemeye başladım ve dizi baya sardı diyebilirim. J.J. Abrahms yine başarılı bir işe imza atmış gibi gözüküyor. Birazcık araştırdım, 11 milyondan fazla izleyiciye de ulaşmış durumda. Şuanda ilk sezonu sezon finali yaptı, 2. sezon için bekliyoruz.

Westworld, ziyaretçilerin merkeze gelip oradaki hikayelere katılabildiği bir mekan diyelim. Bu mekanın içerisinde sağlam mühendisler tarafından hazırlanmış aşırı gerçekçi insanlar var ve bu insanlar hikayelere göre tekrar tekrar programlanıp o hikayeyi gelen konuklara oynatıyorlar. İçeri girip sıka sıka ilerleyebiliyosunuz ya da kendinizi oldukça gerçekçi hikayenin akışına bırakıp dünyadan bir süre de olsa kopabiliyorsunuz. Robot olduklarını bilmeseniz hiç yadırgamayacağınız insanları öldürebiliyor, işkence edebiliyor, ya da onlarla cinsel ilişki yaşayabiliyorsunuz. Her türlü kafadaki konuklara her türlü hizmet var anlayacağınız. Öldürüyorsunuz, götürüp tamir edip yedek parçaları takıp gene getiriyolar, sorun yok.

Ancak asıl mesele o merkezde dönen olaylar. Ford ve Arnold ( ortalıkta yok ) arasında geçen büyük bi meseleyi işliyor aslında dizi bence. Ve esrarengiz meseleler de çok. Mesela bir mühendis var, kendisini insan sanıyor, halbuki o da robot falan filan. Çok şeyapmiyim de izleyenlere ayıp olmasın.

Ek olarak, diziyi izlerken ekranı görebilecek çocuk veya ailenizden bireyler olmamasına dikkat etmenizde fayda var. Çıplaklık ve cinsel içerikler her bölümde mevcut. Anormal bir durum yok ancak utanmanıza veya kardeşlerinize kötü örnek olmanıza ( onlar olayı farklı algılayacağı için ) sebep olabilir. Benden uyarması.

Aşağıdaki video da sizlere 2. sezon hakkında bişeyler çıtlatabilir. Ben izlemedim, izlemicem…

BENZER  Bir Telefonu Kaç Kere Düşürüp Ekranını Kırabilirsiniz ki?

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

8 ay önce. 36 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 47 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 64 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 113 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 59 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.