Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Mighty Text ile Bilgisayarınızdan SMS Gönderin

10 sene önce yazıldı, 354 kere okundu. 2

Merhabalar. Güzel bir uygulamayı tanıtmak üzere buradayım yine. Geçen günlerden birinde Google Play’de gezinirken rastladım uygulamaya ve gayet sevdim.

Mantık; android telefonunuza yüklediğiniz uygulamanın Google Chrome üzerine yüklediğiniz bir eklenti ile senkronize çalışmasından meydana geliyor. Şöyle ki, Google hesabınıza hem telefonunuzdan hem de Google Chrome üzerinden giriş yapıyorsunuz ve uygulama otomatik olarak senkronize olmaya başlıyor.

Nasıl Çalışıyor?

Tarayıcınıza indirdiğiniz eklenti araç çubuğunun yanına bir buton ekliyor. O butona tıkladığınızda karşınıza telefon defteriniz ve mesajlarınız geliyor. Hatta kamera albümünüz de senkronize olabiliyor ama kullanışı bulmadım ben orayı pek. Sonuçta aynı işi zaten Facebook, Google+ falan yapıyor yani. Gereksiz yere veri kaybı bence.

Her neyse. Sıkı bir Google Chrome kullanıcısıysanız zaten “Bildirimler” programcığını bilirsiniz. Gmail ile başlayan bildirim serüveni artık eklentilere de izin vermiş durumda olduğundan, tarayıcınız bilgisayarınızda açıkken bir mesaj geldiğinde sağ altta mesajı gösteriyor. Yanıtla dediğinizede ufak bir pop-up açıyor ve rahatlıkla mesaj gönderip alabiliyorsunuz. Aynı şekilde biri sizi aradığınızda da bildirim gösteriyor eklenti. 5 dakika sonra hatırlatmasını isteyebiliyorsunuz veya o an sms gönderebiliyorsunuz arayan kişiye.

Bir Google Chrome eklentisi değil de, system tray’de çalışan ufak bir uygulama olsa daha çok iş görürdü bence. Google Chrome’u açmamıza gerek kalmadan, bilgisayar açıldığında otomatik açılırdı uygulama ve bildirimler çalışmaya başlardı. Ha bir de, keşke rehberimizde değişiklik yapabilsek uygulama üzerinden. Hoş olurdu, rahat olurdu.

Nerden Başlayacağım Kullanmaya?

Öncelikle telefonunuza indirmelisiniz Android uygulamamızı. Bu adresten telefonunuza indirebilirsiniz. Daha sonra, uygulamayı açtığınızda size mail adresi girmenizi isteyecek ve size bir mail gönderecek. Oradan aktifleştirdikten sonra, Google Chrome üzerinden eklentinizi yükleyip anında kullanmaya başlayabileceksiniz.

Hangi Android versiyonlarında çalıştığını bilmiyorum, araştırmadım açıkcası. Ama ben S3 ile kullanıyorum, sıkıntı yaşamadım hiç. Aklınızda bulunsun bu da.

Daha sonra tekrar görüşmek üzere. Keyifle kalın

BENZER  Sade ve Basit Android SMS Uygulaması

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.