Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Windows 8 Deneyimim

11 sene önce yazıldı, 286 kere okundu. 0

Windows8-drop1Merhabalar. Biliyorsunuz Microsoft yeni bir işletim sistemini çıkarttı, test ettik, sonra piyasaya sürdü. Televizyonda da bir sürü reklamı döndü. Sıkı bir Windows 7 kullanıcısı olan ben, 8’e geçmek için bayaa düşünmüştüm. Gerçi benim düşüncem harddiskimdeki dosyalarım, programlarım ve ayarlarımdı. Sonunda uğraşacak, araştıracak ve indirecek vakit buldum ve bayaa bir süre önce Windows 8 kullanmaya başladım.

İlk olarak neden bu yazıyı yazdığımı söyleyeyim. İnternette bu yeni işletim sistemi ile ilgili bir sürü haber, inceleme vesaire mevcut zaten ancak, ben kendi görüşümü yazmak istedim.

İlk başta başlat menüsü dikkat çekiyor bu işletim sisteminde. Pek fazla kullanıcı tarafından benimsenmese de, sevilmese de, bence gayet kullanışlı ve hızlı. İlk bakışta düşük konfigrasyona sahip bilgisayarları olan arkadaşların gözü korkabilir. Burdan söyleyeyim arkadaşlar, ne yeni başlat menüsü, ne soldaki ve sağdaki açılır menüler sisteminizi hiç kasmıyor. Bilgisayarımın ileri seviye bir bilgisayar olmadığını da söyleyeyim. Gayet rahat kullandığımı da belirteyim. Şöyle diyebilirim mesela; 45 GB lık fotoğraf albümümden bir fotoğrafı çift tıklamam ve açılmasındaki bekleme süresinden daha kısa bir sürede açık metro uygulamalarından biri olan MetroTwit uygulamasına girip tivit atabiliyorum. ( Başlat, Uygulamaya Bir Tık, Yaz ve Gönder )

Onun dışında 7’ye bakarak görselliğin gözü biraz daha az yorması gerçekten çok hoş. Şöyle ki, küçük simgeler küçük yazı tipi ve büyük monitör kullanıyorsanız benim gibi, gözünüz gerçekten yorulmayacak. Klasörler, klasör araçları, pencereler, bilgisayarım ve tabi başlat menüsü gibi bölümlerin hepsi hem görsel açıdan ileride, hem de oldukça sade bir yanları da mevcut.

Bu arada, bu yeni işletim sisteminin yeniliklerini sadece metro arayüzü olarak nitelendirmemek lazım kesinlikle. Bir çok alanda daha iyi bir Windows deneyimi yaşayacağınıza emin olabilirsiniz. Örneğin, diskinizi daha verimli ve hızlı bir şekilde kullanabileceksiniz. Bilgisayarınız daha kısa sürede açılıp kapanacak. Önceki işletim sistemlerinde erişemediğiniz, gözden kaçırdığınız ayarlar vesaire şimdi daha çok gözünüzün önünde olacak. Bir yandan alışması zor, karmaşık, bir yandan da alıştıktan sonra rahat edeceğiniz bir işletim sistemidir Windows 8.

BENZER  İsimTescil.net Sonunda Arayüzünü Güncelledi

1344858894_windows-8-metroBiraz da kurulumla birlikte gelen bir kaç metro uygulamasından bahsedeyim. Öncelikle mesajlaşma bölümü benim ilk başta dikkatimi çeken şey. Windowsunuzu kurarken isterseniz msn hesabınızı entegre edebiliyorsunuz isterseniz de alışılagelmiş bir şekilde oturum ismi ve şifresi girip normal olarak kullanabiliyorsunuz. Msn adresinizle kurulumu yaptıktan sonra yine isterseniz normal hesaplara ve normal hesabınızdaki giriş bilgilerinizle bilgisayarınızı kullanabiliyorsunuz. Yeri gelmişken söyleyeyim, bilgisayarınız açıldığında oturum açmak için sadece şifre girmek zorunda değilsiniz. Bir fotoğraf belirleyip üzerindeki hareketlerinizi doğrulayıp oturumunuzu açabiliyorsunuz.

Mesajlaşma uygulamasından biraz daha bahsetmek gerekirse, en önemli olayı bence birden fazla hesabı bir araya getirip, o an hangi hesabınıza bir şey gelmişse ona cevap verebilmeniz diyebilirim. Metro arayüzü ile birlikte gelen ekran bölme olayı da bu yönde başarılı. Ekranınızı ikiye bölüm bir yandan masaüstünde gezinip, bir yandan da mesajlaşma uygulamasını kullanabilirsiniz. Yazının başlarında da bahsettiğim gibi, herhangi bir yavaşlama, kasılma olmadan bu işlemleri rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Şunu da söylemek gerekli; ben de dahil, mesajlaşma uygulamasına daha tam alışılamadı. Çoğu kişi kullanmıyor bile. Yavaş yavaş daha çok gelişeceğine inanıyorum ve kullanmaya devam ediyorum ben.

Müzik çalardan bahsedelim. Bu yöndeki izlenimlerim çok iyi olamayacak malesef. Çünkü Windows 8 ile birlikte gelen Müzik uygulaması oldukça geride. Video uygulaması için de bunu söylemek mümkün. Hem ağır çalışıyorlar hem de çok az özelliğe sahipler. Ama windows 8 ile bir bütün olarak çalışması da hoş bir yanı. Bu arada, fotoğraflar uygulamasını da müzik ve video gibi eleştirebiliriz ve yine aynı hoş olmayan sonuçlar karşımıza çıkıyor.

Metro uygulamalarımızın güncellemeleri çıkıyor arada bir. Bunu store uygulamasından takip edip güncelleyebiliriz. Store uygulamasına girip başka bir kaç uygulama da edinebiliriz. Bir dolu basit ve saçma uygulama arasında düzgün bir şeyler bulmak biraz zor gerçi. Türkiye’de yaşadığımız için..

BENZER  Sosyal Medyada Es Geçmeyip Şikayet Etmemiz Gereken Paylaşımlar

Lütfen kendinizi sınırlamayın. İnternette görüyorum, ben hala XP kullanıyorum, memnunum diyenler var. Şuan Vista bile kullansanız, size nasıl bakacağımı bir allah bilir. Biraz yenilikçi olmakta fayda var. Ki şuan Wİndows 7 veya 8, sizin o XP kurduğunuz bilgisayarlarda XP den daha hızlı çalışacaktır emin olun. Benim bu konuda bir çok deneyimim oldu. Eski model telefonunuzu yenisiyle değiştirmek istememenizi anlarım, çünkü maddiyat meselesi. Ama işletim sisteminizi bari değiştirin arkadaş. ( Legal kullanmıyorum. )

Bu yazıyı burada sonlandırayım. Bir kaç ekran görüntüsü ekliyorum merak edenler, mağaradan yeni çıkanlar falan için. Tekrar görüşmek üzere arkadaşlar. Teşekkürler

 

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

8 ay önce. 36 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 47 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 64 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 113 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 59 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.