Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

WordPress Kişisel Blog Temamı İndirebilirsiniz

11 sene önce yazıldı, 282 kere okundu. 0

Merhabalar. Az önce kişisel sitemin bloğu için yeni bir wordpress teması hazırlamaya başladım. Biraz kendime vakit ayırayım dedim ve bi webmaster kendine anca bloğuna tema yaparak vakit ayırabilirmiş bunu öğrendim. Yeni tema için bir sürü fikir var kafamda ama biraz üşengeçlik var. Bakalım neler çıkacak ortaya. Bu hafta bu temayla devam edeceğim yayına galiba. Hem de indirmek isteyenler önceden bloğuma bakarak temamı inceleyebilirler. Belki birine lazım olur belki birinin işini görür diyerekten ve kendimi yeni temayı yapmaya zorlamak için paylaşıyorum temamı. Zaten ahım şahım da bir şey değil. Ama genel olarak internette dolaşan temalardan biraz farklı ne de olsa. Lafı fazla uzatmayayım. Bir kaç özelliğinden bahsedeyim.

Temada öne çıkarılmış görsel özelliği mevcut. Yani yazınıza ekstra bir resim eklemeyecekseniz yazı paneliyle işiniz yok demektir. Öne çıkarılmış görsel olarak ekle dediğinizde hem anasayfada slider’da, hem slider’ın altındaki son yazıların gösterildiği alanda hem de yazıya girdiğinizde sol üstte sıkıntısız bir şekilde boyutlandırılmış olarak gözükecektir fotoğraf veya resim.

Onun dışında en çok yorum alan yazı en popüler yazılarım olarak listeleniyor. Oradaki < li> lerle oynayarak ister kendi menünüzü, ister kendi listenizi oluşturabilirsiniz. Biraz codex’e hakimseniz wordpress biliyorsanız az çok ayarlarsınız zaten. Kategoriler de aynı şekilde, otomatik olarak çekiyor bütün kategorilerinizi. Ben rasgele listelettim, isteyen yine kodlarla oynayıp alfabetik, en çok yazıya göre falan listeletebilir tabi.

Temanın bana göre en önemli olayı arkaplan olayı. İnternetten edindiğim bir js ile birleştirdim tasarımı. Belirlediğiniz fotoğraflar dönüyor arkada üzerinde bir pattern yerleştirilmiş şekilde. Yabancı warez temalarda görüyoruz böyle özellikleri genelde, benim de hoşuma gidiyor açıkcası. Ne kadar kasarsa kassın. Hit peşinde koşmuyoruz ve ille de girsin birisi okusun nolur demiyoruz sonuçta. Yani ben demiyorum, sizi bilemem. Kodlarla oynayıp istediğiniz şekle sokarsınız :)

BENZER  Wordpress Güncelleme İle the_content()'in P Tag'leri Kayboldu?

Üstteki bar tamamen manuel olarak düzenleniyor. Ama isterseniz kategorileri falan otomatik listeletebilirsiniz menüde. Logo bölümü yok. Logom yoktu çünkü. Gerçi hala yok ama gerek duymuyorum.. Belki ilerde bir gün.. Beceremiyorum da logo yapmayı zaten. Herneyse.

Sağ üstte kendi kayıtlarımı paylaştığım müzik bölümü var. Orası da header.php den elle düzenleniyor. Ben en son yaptığım kayıt neyse onu yerleştiriyorum dinleyen dinliyor. İstemeyen kaldırabilir. Onun yanında da sosyal paylaşım linklerim mevcut. Hepsini manuel olarak değiştirebilirsiniz header.php den.

Lafı fazla uzatmayalım dedik, iyice uzattık. Buyrun indirebileceğiniz link aşağıda. İstediğiniz gibi istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Hatta tema benim diye ortada bile gezebilirsiniz. Umrumda değil açıkcası. İşine yarayan biri çıkıp da kullanırsa ne mutlu. İyi günler diliyorum herkese. Sorularınız var ise yazının altına yorum bırakabilirsiniz, vakit buldukça ilgilenirim.

İndir: http://nazimyilmaz.com.tr/dosyalar/wordpresstemam1.rar

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

8 ay önce. 36 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 47 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 64 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 113 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 59 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.