Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

WordPress Tema Kurulumu ve Bir İki Ayrıntı

11 sene önce yazıldı, 345 kere okundu. 0

Merhaba arkadaşlar. Yine internettir web sitedir facebookdur sabahı ettik. Baktım ezan okunmaya başladı, bişeyler yazayım uyumadan dedim. Neyse bu kısmı kısa geçelim, konumuza gelelim.

WordPress‘in ne olduğunu, hangi sunucularda çalıştığını vesaire bilmeyen bir adamın bu yazıyı zaten okuma gereği duymayacağını bildiğimden, direk olaya geliyorum. Öncelikle, yazımızın konusu; internetten indirdiğiniz bir temayı wordpress sitenizde nasıl kullanacağınızdır.

Temayı herhangi bir siteden indirdiğinizde size yüksek ihtimalle .zip dosyası şeklinde gelecektir. Öncelikle bu zip dosyasını bir klasöre çıkartarak işe başlarız. İndirdiğiniz dosyanın içerisinde tema dosyaları haricinde bilgi dosyaları vesaire bulunabilir. Bunun için, hiç bilmeyen biriyseniz, index.php, sidebar.php gibi dosyaların bulunduğu klasörü /wp-content/themes dizinine ftp programınızla atacağınızı söyleyeyim.

Ftp Programı: Filezilla, CuteFtp gibi bir çok ücretsiz File Transfer Protocol programı mevcuttur. Benim de kullandığım program olan Filezilla yazılımını tavsiye edebilirim eğer bir favoriniz yoksa. Ki zaten wordpress’i kurarken de ftp programıyla işlem yapmışsınızdır.

Tema dosyalarını ftp sunucumuza gönderdikten sonra, wp-admin yönetici panelinden görünüm sekmesine gelip temayı aktif etmekten başka bir işlem kalmıyor geriye. Tabi temanız için gerekli eklentiler sitenizde kurulu ise. Nedir bunlar? Örneğin bazı temalar limitposts eklentisinin kurulu ve aktif olmasını isteyebilir. Ya da bazı temalar nextgen gallery gibi bir galeri eklentisiyle entegre çalışıyor olabilir. Temayı indirdiğiniz yerden hangi eklentileri edinmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz veya zaten indirdiğiniz tema dosyasına ek olarak plugins veya eklentiler diye bir klasörün içerisinde yayıncı size bu eklentileri de vermiştir. Bu eklentileri de wp-content/plugins dizinine atıp, yönetici panelinden eklentiler sekmesine gelip aktif ederseniz, temanızı aktif olarak kullanabilirsiniz.

Temanız İngilizce mi?

İndirdiğiniz temalar çoğu zaman Türkçe değildir. Eğer temaları Türkçeleştirmek gibi bir fikriniz varsa, size bir kaç fikir verebilirim. Öncelikle, Notepad ++ veya Dreamweaver gibi bir yazılımla, tema klasöründeki index.php, single.php, sidebar.php gibi dosyaları tek tek açıp kontrol edebilirsiniz. Size biraz karışık geliyorsa, Ctrl + F tuş kombinasyonunu kullanıp, sitenizden ingilizcesini kopyaladığınız yerin nerde olduğunu bulabilir ve Türkçeleştirebilirsiniz.

BENZER  Chrome'da Wordpress Admin Panelinin Menüsü Neden Kayıyor?

Türkçeleştiremediğiniz, türkçe olsa güzel olur dediğiniz temalar varsa eğer, yazının altına yorum bırakın veya mail adresimden ulaşın. Yardımcı olmaya çalışırım.

Gayet basit olan bir işlemi anlattım, umarım bilmeyenler, öğrenmek isteyenler için faydalı olmuştur. Arada bir böyle yazılar yazacağım. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

8 ay önce. 36 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 47 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 64 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 113 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 59 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.