Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Wunderlist İle İş Dağılımlı Yapılacaklar Listesi

9 sene önce yazıldı, 933 kere okundu. 0

Merhabalar arkadaşlar. Kısa bir aradan sonra bir blog yazımızda daha birlikteyiz diyerekten başlayalım. Wunderlist isimli web uygulamasından bahsedeceğim ve bu ve buna benzer uygulamaların işlerimizi ne kadar kolaylaştırdığını örneklendirmeye çalışacağım.

Kendi işimden biliyorum, aslında daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapılacak işleri sırf doğru iş bölümü, sıralama ve zamanlama ile yapmadığımız için hem dikkat vermekte zorluk çekerek yapıyoruz; hem de biraz iş yoğunluğu arttığında ufak tefek aksaklıkları yaşayarak tecrübe ediniyoruz. Planlı bir şekilde çalışmak isteyen biri ilk olarak bu planlamayı yapabileceği bir platform bulmalı. Ki bu o kadar da zor değil aslında. Bir excel dosyası, hatta bir not defteri bile işimize yarıyor çoğu zaman bilgisayar başında. Telefonlarımızın not kısımları da gayet kullanışlı. Bir şeyleri not ederek, planlayarak yapmak, her türlü yöntemden daha hızlı ve güvenilir olmakla birlikte, neyi ne zaman nasıl yapacaktım lan? sorularına cevap aramaktan kurtarıp, bize yapacağımız işe daha çok odaklanabilme fırsatı veriyor.

Not defteri bile işimizi görüyor dedik, peki tam da bu işe göre bir uygulama olsa; iş listelerimizi oluşturabilsek, listeleri gayet kullanışlı bir şekilde görüp yönetebilsek, istediğimiz iş arkadaşlarımızla paylaşabilsek? Peki iş bölümünü kolay bir şekilde gerçekleştirebilsek? Bunların hepsi Wunderlist’de mevcut özellikler. Üstelik ücretsiz olarak bir başlangıç yapabiliyorsunuz bile.

Wunderlist ile “X Müşterisi Y işi” diye bir liste oluşturup, içine “xHtml Kodlaması Yapılacak” gibi maddeler ekleyip, o maddenin ne zaman kimin tarafından yapılması gerektiğini belirleyip, altına istediğimiz gibi notlarımızı yazıp yapılacaklar listemize koyabiliriz. Bu oluşturduğumuz listeyi içindeki tüm maddeler ve notlarla birlikte iş arkadaşlarımızla paylaşabiliriz. Örneğin 5 kişilik bir çalışma grubunuz var, bir müşterinizin işini aldınız ve iş bölümünü yaptınız. Herkes kendi başına notlar alıp kendi başına hareket edeceğine, Wunderlist ile bir liste oluşturup, herkes herkesi takip edebilir.

BENZER  Aramıza Hoşgeldin "Ertan Balçık"

Wunderlist’in mobil uygulamasından bahsedelim biraz da. Ben uzun zamandır Wunderlist kullanıyordum fakat mobil uygulamasını daha bir kaç ay önce kullanmaya başlamıştım. Gayet stabil çalışan bir uygulama olduğunu, web tarayıcımızdan yaptığımız her şeyi rahatlıkla yapabileceğimizi, gayet hoş bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebilirim. Akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden uygulama marketinize girip Wunderlist diye aratabilirsiniz.

Pro sürümden bahsedecek olursak eğer; ödeyeceğiniz cüzi miktarı hakeden bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki, ücretsiz sürümde bir kaç kısıtlama var. Bunlardan bir tanesi, listeye eklediğiniz bir maddeye girebileceğiniz alt maddelerin sınırlandırılmış olması. Ya da bir maddeye ekleyebileceğiniz görselin dosya boyutu sınırlandırması. Ve tabi eğer 12 kişiyi davet edip, davet ettiğiniz kişiler Wunderlist kullanmaya başlarsa, her bir kişi sayesinde bir ay boyunca Pro paketi kullanabiliyorsunuz. ( Bu konuyu 12 kişi bulayım diye yazmıyorum )

Tek bir sıkıntımız var, her şeyi maille bildiriyor. Eğer yoğun bir çalışma ortamınız varsa sürekli kullandığınız mail adresi ile giriş yapmamanızı tavsiye ederim. Ben rahatsız oluyorum şahsen.

Planlı çalışmalar :)

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 118 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.