Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

WordPress Veritabanında Kolay Bul Değiştir İşlemi Yapmak

8 sene önce yazıldı, 1.358 kere okundu. 2

Merhabalar. Uzun bir süredir site taşıma veya klonlama işlemlerinde kullandığım ufak bir scripti sizlerle paylaşmak ve neye yarar, nerelerde ve nasıl kullanılır konularına değinmek istedim.

WordPress ile çok vakit geçiriyorsanız bazı rutin şeyleri otomatikleştirmek ve zaman kazanmak isteyebilirsiniz. Bu ihtiyaca yönelik olarak ise bir çok yöntem/sistem mevcut elbette. Her farklı ihtiyaç için bir eklenti kurmak da sistemi kasmaktan başka bir şeye yaramadığından, bazı şeyleri eklentisiz veya manuel uğraş vermeden yapmak daha mantıklı oluyor.

Bu ihtiyaçlardan biri ise veritabanında bul – değiştir işlemleri. Phpmyadmin veya benzeri ekranlardan yapabildiğimiz bu işlemleri bir script yardımı ile zahmetsizce yapabiliyor olsak ne güzel olurdu değil mi? diye bir soru sorarak ufak bir araştırmayla ulaştığım bu scripti sizlerle paylaşmak istiyorum.

WORDPRESS DATABASE SEARCH AND REPLACE SCRIPT IN PHP

Adından da anladığımız üzere, veritabanında arama yapıp eşleşen tüm sonuçları yeni değerimiz ile değiştiren scriptimizi buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Link ile ilgili olası bir problem halinde benim sunucumdan buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

İndirdiğiniz zip dosyasını çıkartıp ( 7zip öneriyorum, tabi bu başka bir blog konusu ) önümüze gelen klasörü akılda kalıcı ve tarayıcı adres çubuğuna rahat yazabileceğiniz bir adresle ( ben degistir ismini verdim ) değitirin. Sonrasında ise, WordPress kurulu ana dizininize bu klasörü upload edin. Tarayıcı ile klasöre girdiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Ekranımızda replace kısmına eski değer, with kısmına değiştirilecek değeri giriyoruz ve hemen aşağıdaki actions bölümünden live run butonuna tıklıyoruz. Böylelikle, replace edilmesini istediğimiz veri with kısmına girdiğimiz yeni değerler ile değiştiriliyor.

Script içerisinde bir kaç farklı özellik daha var fakat şuanlık “kolay bul değiştir” işlemini anlattığım için bu konulara daha sonra değineceğiz. Siz yine de yorum kısmından soru sorabilirsiniz, diğer makale için de yardımcı olacaktır bana.

BENZER  Youtube Video ID'si ile Video Görselini Getirmek

Uyarılarım

Script sizinde farkettiğiniz üzere veritabanına otomatik ulaşan bir yapıya sahip. Yani kötü niyetli birisi scriptin hala sunucunuzda olduğunu farkederse veritabanında istediği değişiklikleri gerçekleştirebilir. Bu sebeple, işlemlerinizi tamamladıktan sonra scripti sunucudan silmeyi ihmal etmeyin.

Ek olarak, yine farkettiğiniz üzere live run dediğimizde direk veritabanına ulaşıp bildirdiğimiz verileri yenisiyle değiştiriyor. Yani yanlış bir hareketinizde veritabanına geri döndüremeyeceğiniz hasarlar vermemeniz için ilk olarak veritabanı yedeği almanızı öneririm. Ve tabiki “bu ne işe yarıyor acaba” diyerek butonları kontrol etmezseniz, en azından deneme bir wordpress kurup bu denemeleri yaparsanız sizin için daha iyi olacaktır.

Sonuç Olarak

Wordpress veritabanında zahmetsiz bir şekilde bul-değiştir işlemini bizim için yapan scripti ve kullanımını gördük. Sorularınızı yorum kısmında dile getirebileceğinizi de hatırlatır, herkese mutlu günler dilerim.

Görüşmek üzere!

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.