Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Google’da Bir de Böyle Arama Yapın

10 sene önce yazıldı, 526 kere okundu. 2

Geçenlerde bi sitede bir makale gördüm ve google aramalarının ne kadar kullanışlı olduğunu yeniden farkettm. Google, sadece bir arama motoru değil bunu asla unutmamak lazım. Bir çok farklı hizmeti var ve hepsinin de hakkını bana kalırsa iyi veriyor. Konumuz bu değil ama, işin ciddiyetini de bilelim dedim.

Bir şey aramak için Google’a girdiğinizde direk akla gelen ilk anahtar kelimelerle arama yaparsınız değil mi? İşte şimdi size aradığınızı bulmanızda yardımcı olacak bir kaç seçenek sunacağım. Aslında bu seçenekleri Google bizlere sunuyor, ben sadece dillendirmiş olayım. Buyrun başlayalım.

Tırnak İşaretleri Kullanın

Arama yaparken bir çok kelime kullanabiliyoruz. Önümüze gelen sonuçların haddi hesabı yok. Alakalı alakasız bir çok içerik arasında aradığımız şeyi bulmak ne kadar zor değil mi? İşte size bu alakalı alakasız içeriği bir nebze filtreleyebilmemiz için ufak bir yöntemden bahsedeceğim. Tırnak işaretleri. Aradığımız bir kaç kelimeyi tırnak işaretleri içerisinde yazarsanız, cümledeki tüm kelimeleri içeren sonuçlar karşınıza gelecek ve geniş bir elemeyi hızlıca yapmış olacaksınız.

Tırnak İşaretleri ile Birlikte Yıldız (*) İşaretini Kullanın

Örneğin bir şarkı sözü aratıyorsunuz. Bir kelimeyi tam olarak hatırlamıyorsanız kelimenin başına * koyabilirsiniz. Google size alternatifleriyle birlikte sonuçlar sunacaktır.

– İşareti İle İstemediğiniz Sonuçları Engelleyin

Özellikle arama yaparken eş anlamlı kelimeler kullandığımızda karşılaştığımız sorunu ortadan kaldırmak için bu arama yöntemini kullanabilirsiniz. Mesela Aslan kelimesini aratıyorum ama galatasarayla alakalı bir sonuç çıksın istemiyorum. Bunu başarmak için de aslan -galatasaray şeklinde arama yapabiliyoruz ve istemediğimiz tüm sonuçları elemiş oluyoruz. Bu da dünyalar kadar içeriği az da olsa filtrelememize yarıyor.

Sadece İstediğiniz Sitenin İçeriklerinde Arama Yapın

Bir arama yaparken sadece bir sitedeki içerikler arasında arama yapmak isteyebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, wordpress anahtar kelimesiyle arama yapacaksınız ama sadece blog.nazimyilmaz.com.tr adresindeki uyumlu sonuçları göstermesini istiyorsunuz. O zaman, arama yaparken wordpress site:blog.nazimyilmaz.com.tr şeklinde arama yapmanız gerekiyor.

BENZER  İzleyebildiğiniz Videoları İndirebilirsiniz de

Arama Araçlarını Kullanın

Google’da arama yaparken önemli olan istediğimiz sonuca ulaşabilmektedir. Her geçen gün kendini geliştiren Google Amcamız, bizlere aslında bir sürü filtreleme aracı sunmuş. Bunlardan bir grubu da arama araçları. Arama araçları sayesinde bir çok özelliği kullanıp bize anlamsız gelen bir çok içeriği engelleme şansımız var. Bir göz atabilirsiniz.

Google İle Her Şeyi Dönüştürebilirsiniz

Bir çok kişi, Amerikan Dolarını Türk Lirasına çevirmek için googlea dolar kuru yazıp aratıyor. Halbuki, 150 usd to lira diye arattığımızda cevabı daha kısa sürede bulabiliriz. Üstelik sadece para birimi değil, uzunluk, ağırlık gibi diğer birimleri de birbirine çevirebiliyoruz. tek yapmamız gereken iki birim arasına to ekleyip ara demek.

Dört İşlemden Daha Fazlasını Yapabiliyor

Google arama sayfasını bir hesap makinesi gibi kullanmak hoşunuza gitmez miydi? Her şeyin cevabını bilen Google, her türlü hesap kitap işlerini de başarılı bir şekilde yapabiliyor! 150+289 gibi basit bir işlemi google’a sorabileceğiniz gibi, çıkan hesap makinesi üzerinden logaritma bile hesaplatabilirsiniz. Tek yapmanız gereken cevabını istediğiniz işlemi arama kutusuna yazıp ara demek.

Google Görsel Arama Kullanın

Google üzerinden arama yapmanın bir çok yöntemi var evet, ama benim en son bahsedeceğim yöntem görsel ile arama. Şöyle ki, sadece bir kaç kelime girip arama yapmamıza olanak sağlamıyor google. İstersek, bir görseli sürükleyip bırakarak o görsel ile ilgili sonuçlara da ulaşabiliyoruz. Sanıyorum kısa bir süre sonra daha da geçerli sonuçlar verebilecek hale gelecek olan görsel ile arama, şuan bile belli bir standardı taşıyor. Neden olmasın?

Kısa bir Google turu yaptık, bir başka yazıda başka maceralarda tekrar görüşmek üzere diyelim. Sağlıcakla kalın !

 

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

1 sene önce. 61 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

2 sene önce. 84 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 109 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

4 sene önce. 158 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

4 sene önce. 133 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.