Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Android Uygulaması Hazırlasak?

11 sene önce yazıldı, 665 kere okundu. 0

Merhabalar. Ard arda Sherlock Holmes çakması bir yabancı dizi olan Elementary bölümlerini izledikten sonra uykum açıldı ve bir şeyler yazayım dedim. Yazımızın konusu: “Android Uygulaması Hazırlamak”

Takdir edersiniz ki hızlı bir şekilde gelişen ve hala gelişmekte olan hayvani işletim sistemimiz Android için uygulama hazırlamak o kadar da basit olmasa gerek. Ancak kurumsal web sayfalarımızda olduğu gibi, Android uygulamalarımızda da ” işlevselleştirme ” gibi bir başlık altında toplayabileceğimiz içerikler hazırlayabiliriz. Yani demek istediğim, çoğu web sayfası aynı basma kalıptan ibaret, neden bunu android uygulamalarında da yapmayalım? Maksat, işimiz görülsün öyle değil mi. Evet öyle.

Dedik ki uygulama hazırlamak zor, ama belli bir alt yapı üzerine giderek, basit isteklerimizi android uygulamamız aracılığı ile kullanıcıya sunmak pek de zor değil. Hatta Opencart kurmak kadar kolay diyebilirim. ( Dikkat ederseniz wordpress demedim. Wp kurmak 5 saniyesini almıyor insanın. Gözünü sevdiklerim ya! )

Ben bugün biraz baktığımda, bir çok web sayfası ve uygulama üzerinden basit android uygulamalarının yapılabildiğini gördüm. En son test ettiğim site bana biraz daha basit ve kullanışlı gibi geldi. O yüzden bu siteyi tanıtacağım aslında size bu yazımda. Sitemizin adı Andromo. Mail onaylı bir kayıt sistemine kendinizi kaydedip siteye giriş yaptığınızda ( Ücretsiz olarak ) bir kereye mahsus size uygulama hazırlama paleti sunabiliyor. Aşağıda bir ekran görüntüsü verdim. Görüntüden de anlayacağınız gibi ücretsiz bir hizmete göre az da olsa içi dolu bir uygulama oluşturma sihirbazı var. Android sürümünüzü belirleyebileceğiniz, logonuzu, iconunuzu yükleyebileceğiniz güzel bir sihirbaz sunmuşlar.

andromoicerik

Özellikleri bunlarla da sınırlı değil. Activities kısmından bir sürü içeriği de kategorilendirilmiş olarak ekleyebiliyorsunuz. Örneğin Web sayfanızı uygulama içerisinde gösterebiliyorsunuz. Sayfayı gösterirken yatay mı dikey mi olmasına karar verebiliyorsunuz veya bu kararı telefonunuzun hareket sensörüne bırakabiliyorsunuz. Fotoğraf galerisi oluşturabiliyorsunuz ve video, müzik gibi ortam dosyalarını uygulama içerisinde kullanıcıya sunabiliyorsunuz.

BENZER  2 Yılda 6 Farklı Telefon Değiştirmek

Yukarıda bahsettim fakat tekrar hatırlatmakta fayda var ki; Andromo üzerinden ücretsiz bir hesap açtığınızda sadece ve sadece bir uygulama hazırlama şansınız var. Hazırladığınız uygulamalar My Projects menüsü altında size gösteriliyor. Tek bir uygulama şansınız var dedik ancak bir projeyi silip yerine başkasını koyabiliyorsunuz. Bu da size en azından güncelleme gerektirmeyen uygulamalarınız için birer şans vermiş oluyor.

Lafı fazla uzatmayalım, sitemizin adresini de verelim, isteyenler faydalansınlar :) Ha bu arada, bir ara bloğumda kullandığım uygulamaları özet şeklinde tanıtıp bilmeyen arkadaşlara duyurmak düşüncesindeyim. Buradan yazayım ki kendi kendime emrivaki yapayım. Yoksa üşengeçliğimden bir şey yazacağım yok..

[button url=”http://andromo.com/” style=”yellow”] Andromo – Android Uygulama Hazırlama Sihirbazı [/button]

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.