Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Android: Wifi ile Kolay Dosya Aktarımı – Yönetimi

10 sene önce yazıldı, 376 kere okundu. 2

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda çok kullanışlı bir android uygulamasını tanıtıcam. Uygulamayı hazırlayan arkadaşı cidden tebrik ediyorum, fikir güzel, çalışma güzel, ufak tefek eksiklikleri olsa da kullanan kişiler arttıkça yapılan güncellemeler ile daha iyi olacağına inanıyorum.

wififiletransfer2Şöyle ki, ben de dahil telefonu kablo ile bilgisayara bağlayıp dosya aktarmaya üşeniyoruz. Hatta kablo aramak bulmak, nereye koymuştum muhabbetleri, sürekli telefona sokup çıkardığımız kablonun telefonun girişini aşındırması, telefonu hareket ettirdiğinde kablonun çıkıp aktarımın yarıda kesilmesi falan filan hep sıkıntı. Bunun önüne geçmek için bir çok çözüm var elbet. Mesela samsung kies var. Samsung akıllı telefonunuzu wifi ağına bağladığınızda algılayıp dosyaları ayrıntılı yönetebiliyorsunuz rehberi yönetebiliyorsunuz hatta yedekleme geri yükleme yapabiliyorsunuz. Fakat kies üzerindeki hantallığı sevmiyorum ben. Buna benzer bazı firmaların çıkarttığı cihazlara özel pc suite benzeri uygulamalar mevcut ve zaten çoğunlukla wireless üzerinden dosya aktarımına izin veriyor.

Ancak şimdi size tanıtacağım uygulama, gerçekten başarılı ve iyi düşünülmüş bir uygulama. Az bir boyutu var, google pğlayden tak diye indiriyorsunuz. Uygulamaya girip ” başlat ” dediğinizde telefonunuzu bir sunucu gibi çalıştırmaya başlıyor. Bu sunucuya bilgisayarınızdaki internet tarayıcısı ile ulaşıp dosyalarınızı yönetebiliyorsunuz. Sunucu dedik ama korkmayın, sizin ağınızda olmayan ve adresi tam olarak bilmeyen kimse telefonunuza ulaşamıyor.

Uygulamayı Türkçe olarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca zip dosyaları oluşturup tek bir seferde dosyaları bilgisayarınıza yedekleyebiliyorsunuz. Güzel düşünülmüş.

Bir kaç eksiği var uygulamanın. Mesela dosyaları tek bir şekilde listeliyor. Fotoğraflara bakmak istediğimizde de liste şeklinde, diğer dosyalarda da liste şeklinde. Büyük görünümlü bir fotoğraf göstericisi olsa fena olmazdı bence. Bir de, fotoğraf, video ve sesler için bir player yerleştirilseymiş uygulamaya güzel olurmuş. Uygulamanın web arayüzü bir web sayfası gibi olduğundan, gözler player arıyor aslında. İndirmeden oynatabilme olayı falan olsaymış güzel olabilirmiş.

BENZER  Wordpress, Telefonumdaki Yerini Aldı

UYGULAMAYI GOOGLE PLAY ÜZERİNDEN İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İndirin deneyin, bakalım beğenecek misiniz. Görüşmek üzere !

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.