Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Dosyaları Otomatik Algılayan Ücretsiz PHP Dosya Yöneticisi : Cute File Browser

8 sene önce yazıldı, 1.924 kere okundu. 0

Merhabalar. Hepimiz zaman zaman internet sitelerimize bazen bir yerde ihtiyacımız olabilecek dosyaları ftp’den yükleyip daha sonra ihtiyacımız olduğunda indiriyoruz. Flash bellek gibi kullanıyoruz çoğu zaman sitelerimizin hosting alanlarını. Peki biraz daha görsel, biraz daha düzgün bir yapıda olsalar bu imkanı daha güzel değerlendiriyor olmaz mıydık? Peki ya bir müşteriniz “dosyalarımı atın, oradan indireyim” dese? Yine de normal çirkin dizin gösterimini müşterinize gönderir miydiniz yoksa daha güzel bir şeyler ayarlamak mı isterdiniz?

İşte Burada Cute File Browser Devreye Giriyor

CF Browser, belirlenen klasöre attığınız dosyaları otomatik algılıyor ve hızlı ve responsive bir şekilde önünüze getiriyor. Kök dizine açtığınız klasörleri de algıladığı için daha kullanışlı bir arşiv deneyimi yaşıyorsunuz. Olayı hiç bilmeyenler için gelin nasıl yapacağız onu anlatayım.

Ücretsiz PHP Dosya Yöneticimizi Aktif Ederken Hangi Adımları Geçeceğiz

  1. Öncelikle buraya tıklayarak script’i bilgisayarımıza indiriyoruz.
  2. İndirdiğimiz zip dosyasını masaüstüne çıkarıyoruz ve klasörün ismini isteğimize göre değiştiriyoruz. ( Örn. dosyalar * Türkçe karakter kullanılmamasına dikkat edin, araç çubuğundan çağıracağız çünkü sistemi. )
  3. FTP yazılımımızı açıp scripti atacağımız dizine klasörü sürükleyip bırakıyoruz.
  4. İnternet tarayıcımızın araç çubuğuna sitenizinadresi.com/dosyaklasörisminiz yazıyoruz ve içi boş bir dosya yöneticisi karşımıza çıkıyor. Demoya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz bu arada.
  5. Klasörümüzün içerisinde “files” dizini altına istediğimiz dosyaları ve klasörleri oluşturabilir, yükleyebiliriz.

Notlar

  1. Yüklediğiniz dosyaların internette yayında olduğunu unutmayın. Dosya yöneticinizin adresini bilen herkes dosyalarınıza erişebilir, indirebilir. Bunu önlemek için cPanel’in dizin şifreleme özelliğini kullanabilirsiniz. cPanel kullanmıyorsanız bu dizini htaccess ile veya php ile şifreleyebilirsiniz. İnternette ufak bir araştırma ile bu konuda destek bulabilirsiniz. ( ilerleyen zamanlarda detaylı anlatımını yapacağım. )
  2. Bu sistemin içerisine dosya yükleme işlemini de basitleştirmek adına, basit bir upload scripti bulup yüklenen dosyaları atacağı dizini bu sistemin files klasörü olarak ayarlayıp, FTP’ye hiç bulaşmadan dosyalarınızı istediğiniz yerde yükleyebilirsiniz. Yalnız güvenlik açısından birinci not bu upload scripti için de geçerli olacaktır.
  3. Görünüm açısından ve ingilizce bölümler açısından gayet basit bir şekilde oluşturulmuş bu scripti biraz kurcalarsanız istediğiniz hale getirebilirsiniz. Hatta iframe ile sitelerinize yerleştirebileceğiniz dosya dizinlerinizi oluşturabilirsiniz. Kullanım alanınızı siz belirleyin.
BENZER  Dreamweaver CS4 ve Diğerlerinde Hata Verip Kapanma Sorunu

Farklı bir yazıda tekrar görüşmek üzere arkadaşlar.
Kendinize iyi bakın.

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

1 sene önce. 54 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

2 sene önce. 67 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 98 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

4 sene önce. 145 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

4 sene önce. 132 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.