Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Firma Bilgileriniz İnternetten Silinecek Diyen Dolandırıcılar

4 sene önce yazıldı, 156 kere okundu. 0

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir telefonumu aramıyorlardı ancak son zamanlarda yine aramaya başladılar. Aynı dolandırıcılar mı bilmiyorum ancak yöntemleri aynı. Ne yaptıklarını nasıl yaptıklarını biraz detaylandırmaya çalışayım, umarım en azından bir kaç kişiyi bu tuzağa düşmekten kurtarabiliriz.

Firma Bilgileriniz İnternetten Silinecek!

Öyle mi? Peki silinmemesi için ne yapmamız gerekiyor? Tabiki adı sanı belli olmayan birilerinin IBAN larına belli miktarlarda ödeme yapmamız gerekiyor, yersen.

Google Business’ı biliyorsunuzdur. Bilmiyorsanız da biraz bahsedelim. Business platformu, Google Haritalar üzerinde işletmenizin yerini işaretlemeniz ve diğer Google profilleri ile bağlamanızı sağlıyor. Yani işletmeniz için biçilmiş kaftan. Haritada müşterileriniz işletmenizin ismini yazdığında direk sizi bulabiliyor, yorumlara ve fotoğraflara bakabiliyor, G+ hesabına giriş yapabiliyor vesaire. Üstelik Google’ın bu hizmeti tamamen ücretsiz. İşte sorun burada başlıyor. Ücretsiz olarak işletmenizi Google Business’a ekliyorsunuz, sonra birileri sizi arayıp firma bilgileriniz silinecek şuraya para gönderin diyor.

Konuya hakim olanlar direk telefonu kapatıyor olabilir ancak çoğu müşterimden bu şekilde telefon aldım. Beni arayıp “böyle böyle diyorlar, biz seninle çalışmıyor muyuz? bunlar kim?” diyen müşterilerime detaylıca konuyu anlattım ancak bu dolandırıcılar malesef durmuyorlar.

Telefonla beni aradıklarında ve firma bilgilerimin silineceğini söylediklerinde artık dayanamayıp rol yaptım; “gerçekten mi ya çok kötü olur bu durum bizim için, peki ne yapmamız gerekiyor?” dediğimde Google Reklam Ajansı’ndan aradıklarını ve ne gerekiyorsa yapabileceklerini söylediler. Ben de firma isminiz nedir vergide ne diye kayıtlı diye sorduğumda direk telefon yüzüme kapandı. Ertesi gün yine sürekli aramaya başladılar ve durmak bilmiyorlardı. Aramaları zaten sistem yapıyor, önce ilgileniyorsanız 1’e basmanızı istiyor sistem. Bastığınızda telefon kapanıyor ve sizi gerçek kişi arıyor ve dolandırmaya çalışıyor. Düşünsenize, günde 200 kişiyi arasalar ve bu 200 kişiden sadece 5 tanesi bunlara para gönderse? istedikleri meblalar da genelde ufak miktarlar, 250-300 ₺ paralardan bahsediyorlar. Aman bilgilerim gitmesin, aman zaten covid-19 var her şey internette, aman sıkıntı olmasın diyip bi de oruç kafayla düşünemeyip basıyorsunuz eft’yi. Az önceki hesaba göre ayda ortalama 30-40 bin ₺ para kaldırıyor bu dolandırıcılar. 

BENZER  Wunderlist İle İş Dağılımlı Yapılacaklar Listesi

Nasıl Engel Olacağız?

Arkadaşlar, siz konuya hakim olabilirsiniz. Böyle bir telefon aldığınızda direk kapatıp işinize gücünüze bakıyor olabilirsiniz ancak bilgi birikimi yetersiz olan insanların da dolandırılmasını engellemek adına bu konuyu en azından etrafımızdaki insanlarla paylaşırsak, bir nebze bu dolandırıcılara engel olmuş olabiliriz. Aynı zamanda, sizi aradıkları numarayı da gerekli birimlere şikayette bulunmanız hepimiz için faydalı olacaktır.

Bu arada, Google Business kaydı yapmak için hazırladığım rehberi okuyabilir ve ücretsiz olarak işletmenizi Google’da listeleyebilirsiniz.

Duyarlılığınız için hepinize şimdiden teşekkür ederim, hayırlı ramazanlar dilerim.

Görüşmek üzere!

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.