Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Sitelerinize FontAwesome ile Icon Set Nasıl Eklenir?

8 sene önce yazıldı, 9.731 kere okundu. 8

Merhabalar. İnternet sitelerimize icon eklemenin en güzel yollarından biri olan FontAwesome’ı sitelerimize nasıl ekleyeceğimizi anlatacağım. Öncelikle neden böyle bir şeye ihtiyacımız olduğundan bahsedelim isterseniz.

Şöyle ki, internet sitelerimizde başta sosyal medya ve menü butonlarımızdaki ikonlar için çoğu zaman ( font awesome gibi kütüphanelerden haberdar olmayanlar veya kullanılışını bilmeyenler ) photoshopda ikonu kesip/hazırlayıp/boyutlandırıp siteye imaj olarak yüklüyorlar. Sayfanın yüklenme süresini bir kenara bırakalım, tasarımda değişiklik yapmamız gerekirse yeniden boyutlandırmak için tekrar photoshopa almak gerekiyor. Png’lerle, küçültmeyle büyütmeyle uğraşıp duruyoruz. Ee hızlı olmamız gerekiyor kodlama yaparken? Hem daha hızlı ve daha kullanışlı bir yol varken, neden uğraşalım ki?

Font Awesome Kullanılışı

Font Awesome’ı sitemize eklememiz oldukça basit aslında. Bunun bilinen basit iki yolu var. Birincisi FontAwesome CDN’ini kullanarak kütüphaneyi tasarıma dahil etmek. Kendi sitesinde de verdiği aşağıdaki kodu sitemizin head tag’leri arasına eklediğimizde kütüphaneyi eklemiş oluyoruz.

<link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.6.1/css/font-awesome.min.css">

Bir diğer yol ise güncel dosyaları kendi sunucumuza atıp kütüphaneyi oradan çağırmak. Bunun için ise buradan siteye gidip Download diyoruz ve kütüphaneyi indiriyoruz. Eğer WordPress kullanıyorsak temamızın ana dizinine, farklı bir sistem kullanıyorsak arayüzün ana dizinine, direk html bir web sitesine eklemek istiyorsak direk ana dizine dosyaları atıyoruz ve font-awesome.min.css’i çağırıyoruz. Aşağıdaki ipuçlarını kullanabilirsiniz.

// eğer wordpress kullanıyorsak //

<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('template_directory'); ?>/klasorunuz/font-awesome.min.css">

// html arayüz için //

<link rel="stylesheet" href="klasorunuz/font-awesome.min.css">

Font Awesome’ı Sitemizde Nasıl Kullanacağız?

Kütüphanemizi sitemize dahil ettik ve şimdi kullanacağız, peki nasıl? Her ikonun bir slug ismi var ( ingilizce karakterli, içerisinde boşluk olmayan ve küçük harflerden oluşan ) ve bu ikonların hangisini istiyorsak slug ismini yazıp ikonu çağırabiliriz. Aşağıda örnek kodları görebilirsiniz.

<i class="fa fa-ikonismi"></i> // standart kullanım

<i class="fa fa-ikonismi" style="font-size:36px;color:red;"></i> // stil eklenmiş hali

<i class="fa fa-ikonismi" class="ikonstili" id="ikonstili2"></i> // id ve/veya class eklenmiş hali

Peki bu ikonların isimlerini nereden bileceğiz? Merak etmeyin, buraya tıklayarak tüm ikonların listesine ulaşabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey ise, güncellemeden sonra liste de güncellenir. Eğer listede gördüğün ikonu yazdığınızda ikon görünmüyorsa indirdiğiniz ve sunucunuza yüklediğiniz font awesome kütüphanesi güncel değil demektir. Bu sebeple güncellemeniz gerekir.

BENZER  Macbook Aldıktan Sonra Fikirlerim Nasıl Değişti? Neden Macbook?

Font Awesome ile ilgili ileri düzey bilgileri ilerleyen zamanlarda paylaşıyor olacağım. Şimdilik tamamen başlangıç düzeyinde bahsetmek istedim, anlaşılır olduğunu düşündüğüm bir yazımın daha sonuna geldik. Umarım faydalı olmuştur. Umarım artık imajlarla uğraşmak yerine gayet basit bir şekilde ikon eklediğiniz siteleriniz olur.

Başka bir yazıda görüşmek üzere.
İyi günler!

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.