Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Sitemize Google Analytics Nasıl Eklenir?

8 sene önce yazıldı, 652 kere okundu. 0

Herkese merhabalar. Yeni arayüzüme geçtikten sonraki ilk bloğum ile karşınızdayım. Bildiğiniz üzere Google Analytics kullanarak internet sitemizin ve mobil uygulamalarımızın geniş istatistiklerini tutabiliyoruz. Kim nereden nasıl gelmiş, hangi arama sonucu size ulaşmış, en çok hangi sayfalarınız görüntülenmiş, sitenize giren erkeklerin oranı ne gibi soruların yanıtlarını alabildiğimiz ve site sahipleri tarafından en çok kullanılan Google hizmeti olan Google Analytics‘i sitemize nasıl ekleyeceğimizi anlatacağım.

Google Hesabı Şart Tabi

Gmail, youtube, keep gibi hizmetleri kullanırken tek bir hesaptan hepsine erişim sağlıyoruz ve birbiriyle senkronize çalışıyorlar. Google Analytics için de bir google hesabına ihtiyacımız olacak bu sebeple. Hesabımızı kontrol edip, eğer yoksa bir hesap oluşturup devam edelim.

Analytics Üzerinde Site Hesabını Oluşturmak ve İzleme Kodu Almak

Analytics üzerinde ücretsiz olarak 100 hesap oluşturabiliyoruz. Yani para ödemeden en fazla 100 sitemizin istatistiklerini tutabiliriz. Buraya tıklayıp giriş yaptıktan sonra Yönetici sekmesini açıyoruz. Hesap sütunu içerisinde açılır menüden Yeni Hesap Oluştur‘a tıklıyoruz. Websitesi seçeneğini seçtikten sonra site adresi gibi gerekli alanları doldurup, saat dilimini de seçtikten sonra işlemlerimiz tamamlanıyor. Kullanıcı sözleşmesini onayladıktan sonra ise bize bir izleme kodu veriyor.

İzleme kodunu eklerken dikkat etmemiz gereken bir kaç nokta var. Html websitesi sahibi olabilir, ya da WordPress kullanıyor olabiliriz. ASP tabanlı bir web scripti kullanıyor da olabiliriz. Önemli değil, Analytics’i tüm sitelerimizde kullanabiliriz. Ancak burada önemli olan, izleme kodumuzu yerleştireceğimiz yer.

İzleme kodunu tüm sayfalarda görünen bir alana yerleştirmeliyiz ki Analytics tüm sayfaların istatistiğini tutabilsin. WordPress için örnek vermek gerekirse, footer.php ideal bir seçim olur. body tagi kapanmadan hemen öncesine eklenebilir. Html websitelerinde malesef tüm sayfalara manuel olarak eklemek gerekebilir. Diğer sistemlerde de genelde header ve footer diye ayrılan alanlar sitelerin üst ve alt kısımlarını temsil ettiğinden, tüm sayfalarda çağırılan bölümler olacaktır. Bu sebeple header veya footer güzel bir seçimdir.

BENZER  CSS3 Online Oval Kenar Oluşturma Aracı

Ek olarak, örneğin bir alt klasörde wordpress kurulu ve ana dizinde index sayfanız var. İzleme kodunuzu hem wordpress temanızdaki footer bölümüne, hem de indexinizdeki uygun bir bölüme eklemelisiniz ki Analytics tüm sayfalarınıza erişip istatistiğini tutabilsin.

Sonuç

Sonuç olarak, hesabımızı oluşturup izleme kodumuzu yerleştirdiğimizde Raporlama sayfasından sitemizi izlemeye başlayabiliriz. Unutmayın, istatistikler günlük güncellenir. Sağ üstte tarih aralığı seçebilirsiniz. Ayrıca, kontrol amaçlı sol menüde Gerçek Zamanlı > Genel Bakış ‘a tıklayarak anlık 1 kişi online ibaresini görebilirsiniz.

Başka bir yazıda tekrar görüşmek üzere.
Kendinize iyi bakın!

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

1 sene önce. 65 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

2 sene önce. 85 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 109 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

4 sene önce. 167 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

4 sene önce. 133 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.