Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Tema Değiştirdikten Sonra Resimlerin Boyutlarını Nasıl Ayarlayacağız?

7 sene önce yazıldı, 976 kere okundu. 0

Merhabalar arkadaşlar. WordPress konularına devam ediyoruz. Bu yazıda sizlere temalarınızı değiştirdikten sonra öne çıkan görsellerinizi ya da yazılarınızda kullandığınız özel boyutlara sahip ( functions.php den ayarlanmış ) resimleriniz boyutlarını yeni temamıza nasıl uygun hale getireceğimize değineceğim.

Öncelikle resim boyutlarından bahsedelim. Kullandığımız temada post-thumbnails fonksiyonu kullanılmışsa ki öne çıkarılmış görsel bölümü gözüküyorsa kullanılmıştır; add_image_size ile resim boyutları eklenmiş demektir. Örnek vermek gerekirse; temamızın ana sayfasında yazılarımızı listelerken öne çıkan görseli hangi boyutlarda göstereceksek add_image_size ile o boyutları girip isimlendiririz ve ana sayfamızı kodlarken öne çıkan görseli isimlendirdiğimiz kod ile çağırırız. Böylelikle WordPress bize boyutlandırılmış versiyonunu getirir.

Ne faydası var?

Bildiğiniz üzere site açılma hızından tutun da resmin çağırıldığı yerdeki uyumuna kadar bir çok etken var. Bu fonksiyon ise bize yerli yerinde bir görsel yönetimi yapmamızı sağlıyor temalarımızda. Böylelikle gereksiz yere kocaman bir resmi küçük görünmesi için çağırmıyoruz ve sitemiz daha hızlı açılıyor. Ayrıca, her resmin en boy oranı aynı olamayacağı için de hepsini tek düze bir orana getirmiş, böylelikle sünmüş veya tuhaf görünen resimler göstermiş olmuyoruz. Tema değiştirdiğimizde de resim alanlarının oranları değiştiği için ( genellikle ) sıkıntılar yaşıyoruz.

Çözüme Gelelim

Yeni temamızın functions.php dosyasındaki kodları incelememize gerek yok, ancak yine de bir göz gezdirirseniz size iyi bir öngörü sunabilir. Sorun çözümüne gelecek olursak; resimlerin orjinalleri sunucuda kalmalı ve boyutlandırılmış versiyonlar kaldırılıp yeniden boyutlandırılmış versiyonlar oluşturulmalı.

Ancak elbette bu işlemleri tek tek elle yapmanıza gerek yok, ki zaten kimse bu yol ile bu sorunu çözmeyecektir. Daha önce de blogumda tanıttığım bir eklenti olan Regenerate Thumbnails eklentisi işinizi görecektir. O yazıda da bu durumu açıklamıştım ancak tekrar bir değinmek istedim. Umarım faydalı olmuştur.

BENZER  phpMyAdmin Üzerinden Wordpress Admin Şifresini Nasıl Değiştirebiliriz?

Eklentiyi buraya tıklayarak indirebilirsiniz ya da Eklenti Ekle diyerek ismini yazıp kurulumunu yapabilirsiniz. Araçlar menüsü altına bir sekme açıp, size bu güzel aracı sunacaktır.

Başka bir yazıda tekrar görüşmek üzere.
Kendinize iyi bakın!

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

8 ay önce. 36 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 47 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 64 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 113 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 59 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.