Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Windows 8.1’de Sistem Derecelendirmesi Görmek

10 sene önce yazıldı, 5.080 kere okundu. 1

Merhabalar arkadaşlar. Baran abi var yanımda bu gece, bilgisayarı servisten gelmiş inceledik falan napmışlar nasıl etmişler diye. Yavaşlığı falan farkettim, sistem derecelendirmesini merak ettim ne kadar puan veriyo falan diye. Makinaya Windows 7 Home Basic kurmuşlar, tak diye çalıştırdık derecelendirmeyi gördük oranları. Neyse, bak abi benim bilgisayarın puanları da şunlar diyecekken bi baktım ki 8.1 ‘de derecelendirme yok! Bilgisayarım sağ tık özellikler diyince gelen sayfada bildiğimiz üzere sistem derecelendirmesi kısmı olurdu, bu bize Vista ile gelmişti sanırım tam hatırlamıyorum gerçi.. herneyse, adamlar 8.1 ‘de kaldırmışlar. Şaşırdım. Hemen google yaptım. Sonuçları sizlerle paylaşacağım şimdi.

Eğer bilgisayarınız Windows 8.1 işletim sistemine sahipse sistem derecelendirmesini görmek için bir kaç işlem yapmak gerekiyor. Öncelikle başlat tuşuna basıp ” cmd ” yazıp enter diyoruz. Sonra gelen komut istemi sayfasına ” winsat formal ” yazıyoruz enter diyoruz. Biraz bekliyoruz. Biz beklerken bilgisayarımız sistem derecelendirmesini arka planda çalıştırıyor. Zaten komut isteminde görürsünüz nereleri derecelendirdiğini. Ultrabookunuz falan varsa fanlar hayvanlaşır farkedersiniz. Derecelendirme bitince otomatik kapanır kendisi. Sonra internet tarayıcınıza girmeniz gerekiyor. Araç çubuğuna ” C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore ” yazıp enter diyorsunuz. C: yi değiştirebilirsiniz. İşletim sisteminiz C de değil de D de falan kuruluysa değiştirin. Windows ile aynı dizinde olması lazım işte. Karşınıza bi klasör çıkıyor. O klasörde en alttaki xml dosyasını açıyorsunuz. Açılan sayfa sizin derecelendirme raporunuz oluyor. Ctrl + F yaparak ” SystemScore ” kelimelerini aratın, genel puanınızı, işlemcinize verdiği puanı vesaire görüyorsunuz. Puanların 9.9 üzerinden değerlendirildiğini de bilin.

Ama şöyle bir durum var, pek sağlıklı değil sistem derecelendirmesi. Donanımhaber’de falan okuduğuma göre saçmasalak sonuçlar verebiliyormuş. Ama yine de ” nereye gitti bu sistem derecelendirmesi, nasıl yapcam ” sorusunun yanıtı verdim size.

BENZER  Mobil Blog: Deneme Birkikiki

Başka bir yazıda tekrar görüşmek üzere :)

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

8 ay önce. 36 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 47 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 64 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 113 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 59 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.