Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Bu Geceyi “Ayna” Gecesi İlan Ediyorum

11 sene önce yazıldı, 268 kere okundu. 0

Grup Ayna candır. En azından benim için öyledir dicem ama, şöyle bi bakınca türk gruplarına, biraz da filtreleyince tarzı, direk karşımıza ” en iyilerden ” biri olarak Ayna çıkıyor. Taa ilkokul zamanlarıma dayanır bu grup. Erhan Güleryüz… Beni gitara başlatan adamdır zaten kendisi. Nasıl mı?

Çok duygusal biri olduğum doğrudur. Duygusal insan, her duygusu için ayrı ayrı bir kaç şarkı ayırır kalbinde. Benim seçtiklerim genelde Ayna şarkılarıydı. Hayatımda o kadar yer etmişti ki, ilkokul sonlarda dersaneye gitmezdim evde kimse yok, son ses ayna açıp birlikte söylerim ayakta salonda diye. Kimse de bilmez bu sırları bak :P

Acayip heves ederdim o şarkıları kendim çalsam söylesem, millet izlese falan diye. Hatta uzun bir süre gece uyumadan önce bizim ilkokulda ayna şarkılarını çalıp söylediğimi, bizim sınıftakilerin, özellikle de sevdiğim kızın beni izlediğini falan hayal edip öyle uyurdum. Televizyonda Ayna’dan Yansıyanlar diye bi program vardı TRT’de. İzledikçe gaza gelirdim, izledikçe gaza gelirdim.. İşte tam o aralar gidip babamla almıştık ilk gitarımı.

Ne şarkıları vardır be Ayna’nın.. Hüngür hüngür ağladığım şarkılarını bilirim. Tabi şarkıları kadar anılar da etkiliyor insanı bunları yazmakta. Çünkü bu şarkıları dinlerken çok şey yaşadım ben. Bir de duygusal bir insan olduğumu konuya dahil edersek, ohoo.. Şimdi bile bazı şarkılarını açıp aynı o günlerdeki gibi hislere bürünebiliyorum bazen. Ya da gittiğim ilkokulun önünden geçerken bazen duruyorum duygulanıyorum, beynimin içinde ” Yağmur ” şarkısı çalıyor fon müziği gibi, eskiye gidiyor gözlerim falan, kendimi görüyorum kapıdan çıkarken, bazen mutlu, bazen yalnız, bazen elimde bi vazo, bazen top oynarken yırttığım ayakkabımla falan.. Sonra Çanakkale’ye gittiğimiz günler geliyor aklıma. O zamanlar da Ayna ve İlhan İrem dinlerdim tamamen. Telefonum tuvalete düşmüştü, hafıza kartı okuyan yerini tamir edememiştim, telefonun hafızası da sadece 3 şarkı alıyordu, iki tanesi Ayna’ydı. Diğeri de İlhan İrem. O 3 şarkıyla tonlarca vakit geçerdi, sıkılmazdım, açardım son ses dinlerdim yolda orda burda.

BENZER  Aynda'dan Hareketli Şarkılar

Ne günler geçmiş be. Cidden. Bazen oturup özlüyorum lan. Ciddi ciddi o acayip hüzünlü, bi o kadar da mutlu günleri özlüyorum. Bi insan ilkokulda ne kadar mutlu olabilir demeyin sakın, oluyor gerçekten. Belki hayatında istediğin şeylere daha çok çok uzak oluyorsun ama işte dediğim gibi, o 3 şarkı yetiyor sana haftalarca. Şimdi öyle mi? Bilgisayarımda tonlarca gigabyte müzik arşivim var. Aynı tat var mı peki? Kesinlikle yok.

Konuyu dağıttım biraz, neyse. Çok sevdiğim şarkılarını sıraliyim dicem ama yüzde doksan sekizini dinlerim zaten doyamam. Yine de bir kaç öneride bulunayım. En azından başlangıç için bir kaç şarkı olsun elimizde liste olarak, sonrası zaten gelir. Ne de olsa bu gece Grup Ayna gecesi!

İlk olarak Adı Konmuş Ayrılığın ile başlarız, sonra Bebek Parkında deriz, sonra da Gittiğin Yağmurla Gel, Günler Geçiyor, Çayımın Şekeri, Anlatmalıymış Meğer, Kadınım, Sen Unutma Beni, Yağmur, Uyandım, Ölünce Sevemezsem Seni, Tozlandı Hayalin, Gözlerinde Samanyolu, Nefes, Ben Nerede Doğdum Anne, Ay Değil Mevsim Değil, Çok Yalnızız, Ada Vapuru, Allegria, Aşık Oldum Anne, Ey Sevgili, ve tabiki Mutlu Ol Yeter ki, Yalnız Kumru falan diye devam ederiz. Höh be tüm şarkıları sıralayacaktım az kalsın.. Ben en iyisi tüm albümleri baştan sona playlist yapıp loop edeyim. Böylesi daha hayırlı..

He bir de, şiiri şarkılar sevilmez mi lan? Sırf şiirli diye sevilmez tabi ama şiirli diye sevmiyorum da diyemezsin bence.. Tabi kendi bileceğin iş ama.. Bence tam yerlerine cuk diye oturan şiirler var şarkıların çoğunda. Erhan Güleryüz, hem şiirleriyle hem tarzıyla hem de kalitesiyle her zaman örnek alacağım sanatçılardandır. O kadar yıldır dinliyorum, bir kere bile sıkıldığımı hatırlamıyorum. İyi ki varsın Erhan Güleryüz, iyi ki varsın Ayna, iyi ki varsın Müzik.

BENZER  Evde Kanal Kayıt Nasıl Yapılır? Cubase ve Ekipmanlar Hakkında Başlangıç

Görüşmek üzere !

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.