Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Gecelerimin Kurtarıcısı : Yabancı Dizi 24

9 sene önce yazıldı, 537 kere okundu. 0

Beni bilen bilir, iyice uyku bastırmadan uyuyamama gibi bir sorunum var son zamanlarda. Şöyle ki, aklımda düşünceler dolanıp duruyorken yatağa girersem, işler kötüye gidiyor. Ben de buna çözüm olarak iyice kafayı yormayı ve yatar yatmaz uyumayı buldum. Bu sebepten de bazı aktiviteler yapmak gerekiyor uyumadan önce.

Genelde her gün uyumadan önce bikaç bölüm dizi izlerim, son bölümü izlerken uyuyakalırım. En son Stargate serilerini bitirmiştim, baya uzun sürmüştü çok işe yaramıştı. Sonra biraz bi boşluk çektim. Mal mal android oyunları falan oynadım. Ama sonunda sağlam bir diziye daha başladım. Gerçi şuan bu diziyi burada anlatmak için biraz geç kaldım, 7. sezonun ortalarındayım ama olsun, yine de yazıyorum sonuçta.

Dizinin ismi 24. Evet. 24. Dizide her bölümde 1 saat anlatılıyor. 1 saat deyip geçmemek lazım ama işte. Bir sezonda da 24 bölüm olunca, dizinin bir sezonu, dizinin bir gününe eşit oluyor. Düşünün, bir günde olaylar başlıyor, binbir türlü şeyler oluyor, ve aynı gün son buluyor. Ben daha anlatırken zorlandım, adamlar senaryosunu yazmış bilmem nesini yapmış, kaç sezon yayınlamış bile.

Jack Bauer adındaki CTU ajanının baş rolde olduğu dizide öyle Türk dizilerinden aşina olduğumuz sahneler asla yok. Gereksiz sahne asla yok. Dandik dundik oyunculuk da yok. Kaliteli senaryo, sağlam gerilim, zor tahmin edilebilen olaylar, silahlar, çatışmalar, ama gerçekçi çatışmalar var dizide.

Dizinin konusundan biraz bahsedeyim ama çok da girmeyeyim küfür yememek adına. Jack Bauer denilen adam, bir çok kere ülkenin “hayatını” kurtarıyor. Bunu genelde illegal bir şekilde yapıyor ama her seferinde hükümetin ona işi düşüyor bir şekilde. O da yardımlarını esirgemiyor. Başbakan ve Beyaz Saray’a baya bi giren dizi aslında bu yönüyle benim bağlılığımı kazandı. Büyük işler dönüyor ve bunları izlerken “cidden oluyor bunlar lan” diyebiliyorsunuz. Bizim Kurtlar Vadisi’ni izleyenler de diyor gerçi bunu da, neyyyyse. Bu bizim Jack, dizinin ilk sezonunda baya bi kayıp yaşıyor. Sonraki sezonlarda ortalıktan kayboluyor geri geliyor falan. Çinliler bunu esir alıyor, işkence yapıyor. Olaylar olaylar yani.

BENZER  Kuzene Dart'da Fena Koydum mu?

Neyse uzun lafın kısası, bu diziyi bikaç kişiye tavsiye ettim, kimi beğenmedi, kimisi sardırırsam ders falan çalışamam dedi izlemedi bile. Ama yeni bir dizi izlemek isteyen, izlediğine değecek bişeyler arayanlar, mutlaka bir kaç bölüm izlemeden karar vermeyin. Eğer izlerseniz, iyi seyirler diyelim.

Tekrardan görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın !

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.