MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm
Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...
Merhaba arkadaşlar. WordPress paylaşımlarım devam etmekte. Umarım faydalı şeyler yazıyorumdur. Şimdi gelelim konumuza. Bir çok wordpress temasında shortcode özelliği olduğunu zaten görüyorsunuzdur. Bu özellik temamıza bir dolu fonksiyonu katmamızda oldukça faydalı bir özellik olmakla birlikte, aslında temaya eklemesi de çok basit bir özellik.
Aslında bu soru, sizin hayal gücünüz ile cevaplayabileceğiniz bir soru. Zaten WordPress hayal gücümüzü zorlayan bir sistem değil mi? Ama biz yine de bişeyler söyleyelim fikir açısından.
Shortcode, içeriğinizi istediğiniz şekilde kontrol edebilir hale geliyorsunuz. Yani atıyorum mesela üçlü kolon ile gösterilen kısımlar ya da yemek tarifi sitenizdeki tarifleri gösteren kısımlar vesaire..
Temamıza Ekleyelim;
Öncelikle functions.php dosyamıza kodlar eklememiz gerekmekte. Eğer bir functions.php dosyanız yok ise, aşağıdaki kodları içine yapıştırıp bir dosya oluşturun, ismini functions.php olarak değiştirip temanızın ana dizinine atın.
<?php /* burası functions */ ?>
Fonksiyonlarımıza eklememiz gereken kodlarımıza gelelim. Eğer yukarıdaki kodu kullanarak yeni oluşturduysanız aşağıdaki kodları burası functions yazan kısma yapıştırın, kaydedin. Tabi /* ve */ arasına değil, o satırı toptan silebilirsiniz.
Hali hazırda bir fonksiyonlar dosyanız var ise, aşağıdaki kodları php’yi kapatma tag’inden önce bir yere yapıştırabilirsiniz.
/* Shortcode Ekleyelim */ function mesela( $atts , $content = null ) { ?> <p class="mesela"><?php echo $content; ?></p> <?php } add_shortcode( 'mesela', 'mesela' );
Fonksiyonumuzu yerleştirdiğimize göre, sıra geldi görünümünü düzenlemeye. Hayal gücünüze kalan kısım aslında burası ancak ben yine de bir örnek göstereceğim. Eklediğimiz fonksiyonda gördüğünüz gibi “mesela” diye bir class atadık. O class’a css dosyamızdan istediğimiz gibi müdahale edebiliyoruz. Örnek kodlarımız da şöyle;
.mesela { width:100%; padding:15px; background:#cecece; font-size:14px; color:#000; } .mesela:hover { border-bottom:2px #000 dotted; }
Yapmamız gerekenler bu kadar. Son olarak, yazılarınızda veya sayfalarınızda bu eklediğimiz shortcode’u kullanmak için aşağıdaki gibi bir yol izleyeceksiniz. Gayet basit ama ben yine de kodu vermiş olayım.
[mesela] -içerik- [/mesela]
Başka bir yazıda görüşmek üzere sayın WordPress severler. Kendinize iyi bakın. Sağlıcakla kalın :)
Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...
Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...
Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...
Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...
1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.
Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.
Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.