Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

WordPress Custom Fields Eklentisi

9 sene önce yazıldı, 2.676 kere okundu. 0

Merhabalar arkadaşlar. Fırsat bulduğum ilk boş vakitte bir şeyler paylaşayım dedim. Şimdi sizlere tanıtacağım eklenti, çoğu müşterinizle aranızı iyi tutabilecek bir eklenti. Şöyle ki; basit wordpress kurumsal sitelerde bazen postlara özel alanlar kullanıyoruz. Bu özel alanlar ile bazen post olarak eklediğimiz bir ürünün fiyatını giriyoruz, bazen eklediğimiz videonun kaç dk olduğunu giriyoruz, bazen satın al linki ekliyoruz vesaire. Ama bu basit sitelerde yönetici panelinden özel alan eklemek için özel alanlar kısmına gelip önce özel alan adını ekliyoruz sonra karşılığını ekliyoruz. Bizim için zor olmasa da vakit kaybettirici, müşterilerimiz için ise sistemde soğutucu bir olay diyebilirim.

Özel alanları sanki panelin içinde bir özel bölüm varmış gibi göstermemiz daha güzel olmaz mıydı? Bahsettiğim eklenti sayesinde bu şekilde bir kullanım mümkün. Hatta yazı başlığının hemen altına bile getirebiliriz custom field‘larımızı. Böylece hem kullanım rahatlığı olur, hem de müşterilerimiz için pratik bir çözüm olur.

Eklentiyi buradan indirdikte sonra, normal eklenti kurulumunu yapıyorz. Panelimizde Custom Fields diye bir sekme aktif oldu. Üzerine tıkladığımızda özel alan gruplarını oluşturup yönetebileceğimiz bir ekran geliyor. Yeni ekle diyoruz ve bir grup oluşturuyoruz. Yeni grup oluştururken eğer bir custom post type’ımız varsa sadece o post type’da gözükmesini işaretleyebiliriz. Böylelikle Yazılar ve Ürünler diye iki işlevsel koldan ilerleyen web sitemizde yazı eklerken ürünün fiyatının girileceği ekranı göstermeyecektir.

Grubumuzu oluşturduktan sonra, o grubun üzerine tıklayarak Add Field butonuyla özel alan oluşturabiliriz. Options kısmından bu özel alanların nerede gözükeceğini ve nasıl gözükeceğini belirleyebiliriz. Field Type seçeneği ile text veya radio buton gibi farklı ögeleri özel alan olarak kullanabiliriz. Aslına bakarsanız, wordpress ile haşırneşir bir kimsenin buraya kadar bir sıkıntısı yok zaten. Gayet basit adımlar. Gelin şimdi bu özel alanları temamızda nasıl kullanacağımızı görelim.

Ürün Fiyatı: <?php the_field('ozel-alan-seccimiz'); ?>

Gördüğümüz gibi, ozel-alan-secicimiz kısmında özel alan eklerken belirlediğimiz seçiciyi yazdığımızda, post eklerken o özel alana verilen değeri direk getirmiş oluyoruz. ( Özel alanlar grubunu eklerken değil, gruba girip öze alan eklerken verdiğimiz değerleri baz alıyoruz. )

İşin aslı bu kadar arkadaşlar. Artık bu şekilde, biraz daha pratik, biraz daha özel bir panel sahibi olabiliyoruz. Sorularınız varsa yazmaktan çekinmeyin. Tekrar görüşmek üzere.

BENZER  Custom Post Type İçin WP-Query Kodu

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

8 ay önce. 35 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 47 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 63 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 111 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 59 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.