Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Yabancı Dil Konuşarak Öğrenilir

8 sene önce yazıldı, 386 kere okundu. 0

İngilizce hayatımızın her alanında kullanacağımız anadilimizden sonraki ilk yabancı dildir diyebiliriz, hatta durum o kadar açık ki, aslında İngilizce için tam anlamıyla ikinci anadilimiz demek daha doğru olacak bunun için öğrenmek ne kadar zor olursa olsun İngilizce öğrenmeliyiz, İngilizce ırkı, ana dili ve milleti farklı olan insanların konuştuğu ilk ortak küresel dildir, bazı alanlarda ve mesleklerde yeterli düzeyde İngilizce bilinmesi gerekir örneğin bilimde ticarette ve iş dünyasında yoğun olarak İngilizce kullanılmaktadır, bu sebeple dünya üzerinde 1,8 milyar kişi basit düzeyde İngilizce bilmektedir. İngilizce öğrenmenin bir sürü yolu var bu yazımızda konuşarak öğrenmekten bahsedeceğiz nedir bu konuşarak öğrenme?

İnternet üzerinden herhangi bir Konuşarak Ogren programına ücretsiz olarak kayıt yaptırabilir ve ücretsiz olarak sistemi deneyebilirsiniz, kayıt yaptırdıktan sonra sizi arayıp telefon üzerinden bir seviye tespit sınavına tabi tutuyorlar amaç sizi konuşturmak olduğu için bu sınav baya eğlenceli olmakta hocalar esprili ve zeki insanlardan oluşuyor sınav bittikten 1-2 saat sonra tekrardan sizi arayıp 10 üzerinden seviyenizi tarafınıza bildiriyorlar, devam etmek isterseniz gün içerisinde ABD’li hocalar sizi arayıp telefonda ilk dersi yapıyorlar. Bundan sonrası için aylık belli bir ücret alınıyor ve telefon konuşmalarındaki fatura kesinlikle size yansıtılmıyor. Ayrıca bu sistem sayesinde öğrendiğiniz İngilizce her gün konuştuğunuz için unutulmuyor.

Modern dünyada mesleki gelişimin temelinde İngilizce bilgisi çok öncelikli bir rol oynamaktadır. Öyle ki artık İngilizce bilmek bir yetenek değil vazgeçilmez bir gereklilik haline gelmiştir. Bundan dolayı bazı kurumsal firmalar kurum çalışanlarının İngilizce gereksinimlerini karşılamak amacıyla özel planlar oluşturarak çalışan personelin İngilizce eğitim ihtiyaçlarına çözüm sunarlar. Yoğun çalışma temposundan dolayı kursa gitmeye vakit bulamayan ya da iş arkadaşlarıyla iş ortamında daha rahat ve etkili İngilizce öğrenebileceğini düşünenler için kurumlara gidip Kurumsal İngilizce Eğitimi eğitimi veren birçok İngilizce eğitim merkezleri bulunmaktadır. Kurumlara Genel İngilizce, Profesyonel İngilizce ya da kurumun özel ihtiyaçlarına yönelik İngilizce eğitimleri verilmektedir. Kurumsal firmalar niçin bu eğitimi ihtiyaç duymuştur derseniz; İşleri gereği İngilizce sunumlar yapılması istenmektedir, İngilizce pazarlık yapmaları, verecekleri teklifi İngilizce hazırlamaları ve İngilizce gelen soruları yanıtlayabilmeleri için tabi ki de böyle bir eğitim almaları hasıl olmuştur.

BENZER  Sabahları Kendi Şarkılarımı Dinlemek Gibisi Yok

Hatırlarsanız İngilizce dersi almaya başladığınız dönemlerde ki bu ortaokul ve lise zamanlarına denk geliyor hepimizin İngilizce öğretmenlerimize ya da sınıf arkadaşlarımıza söylediğimiz klişe cümleler vardı, linke http://www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-derslerinden-cok-alisik-oldugumuz-15-klise/ tıklayıp neydi bu İngilizce derslerimize renk katan cümlelerimiz bir bakıp eskileri yad edebilirsiniz, hatırladığım kadarıyla birkaç örnek vereyim.

Hocam biz neden İngilizce öğreniyoruz da onlar Türkçe öğrenmiyor,
Bize işe girdiğimizde kimse bize bunun fiyatını How much? Olarak sormayacak ki,
Ben pratik yapmadığım için İngilizcem kötü,
İngilizce öğrenmek istiyorsanız bugün tahtaya yazdığım vocabulary defterinize 5 er defa yazın.

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 119 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.