MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm
Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...
Merhaba arkadaşlar. Bu yazımızda çok ayrıntıya kaçmadan kurumlarda yandex mail kullanımını ve getirdiği kolaylıkları ve saçmalıkları anlatacağım. En azından gördüğüm kadarıyla. Şuan çalıştığım hukuk bürosunda mail sistemi için alt yapı olarak yandex kullanıldığını ve yönetimin bende olduğunu da belirteyim.
Şöyle ki, ofisinizdeki elemanların sayısı 20 yi geçmiyorsa rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha fazlaysa, sürekli eleman girip çıkıyorsa, yoğun olarak mail kullanılıyorsa, ücretli bir seçim yapmanız gerekiyor düşüncesindeyim. Ki zaten normal düzeyde teknoloji kullanan bürolarda veya diğer kurumlarda kendi mail sunucuları oluyor veya sağlam yerlerden parayla bu hizmeti alıyorlar.
Yandex Mail’in yönetici panelinden bahsedelim. Daha doğrusu, ana mail ile giriş yaptığınızda gelen sayfada, mail açma, şifre değiştirme gibi özellikleri barındıran bir web paneli. Bu özellikleri sayacak olursak eğer; mail hesabı oluşturma, mail hesabı kaldırma, mail hesabının şifresini değiştirme ve mail gruplarında hangi maillerin olup olmayacağını belirleme diyebiliriz. Mail yönlendirme, mail hesabındaki kullanıcı bilgilerini düzenleme, maili yedekleme, yedeği geri yükleme, kullandığı disk alanını görebilme gibi özellikleri malesef göremediğimiz bu panel gayet basit bir şekilde çalışmakta.
Çalıştığım yerde sürekli bir eleman sirkülasyonu olduğu için, sürekli yeni mail açılıp, eleman ayrıldığında şifresinin değiştirilip belirli bir maile yönlendirme olayı olmakta. Ancak hala ve hala amele gibi kişinin mailine giriş yapıp yönlendirme isteği gönderiyorum, yönlendirdiğim maile giriş yapıp onaylıyorum. Sistem böyle işliyor malesef.
İşin güzel yanlarına gelecek olursak eğer, böyle temiz bir hizmeti ücretsiz sağlamalarını en başa koyabiliriz listede. Şöyle ki; kolay bir şekilde alanadımıza bağladığımız panelden @alanadimiz.com şeklinde mail açıp hemen kullanıma başlayabiliyoruz. POP ve SMTP sunucuları olarak standart değerler giriyoruz. SSL ile bağlanıyoruz. Çok nadir olarak sunucuları biraz ağır kaçabiliyor kullanımınıza bağlı olarak ama genel olarak hızı da iyi diyebiliriz.
Ek olarak, maile giriş yaptığınızda ve ayarlar kısmına geldiğinizde, alışageldiğiniz terimleri veya ayarlama şekkillerini görmek pek mümkün değil. Şöyle bi bakıyorsunuz önce mantığı kavramak için. Yönlendirme meselesi mesela. Bana biraz saçma geldi. Filtreleme ile yönlendirmenin ne alakası var kardeşim?
Yine de teşekkürler Yandex, sağolasın :)
Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...
Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...
Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...
Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...
1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.
Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.
Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.