Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

2 sene önce yazıldı, 70 kere okundu. 0

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekrar aktif ettim işten güçten zor fırsat bularak. İlk yazımın da problemli bir yazı olmasını hiç istemezdim ancak yazmadan edemeyeceğim.

Kurban bayramı öncesi ofisteki masaüstü iş istasyonuna tam bağımlı kalmamak adına bir oyuncu bilgisayarı alıp gittiğim yerlerde de ağır işlerimi az da olsa yapabilmek için bir bilgisayar arayışına girmiştim. Hepsiburada üzerindeki bir kampanya dikkatimi çekince hemen atladım haliyle. 17 bin küsür liraya (evet memlekette bu işler çok pahalı) Asus’un Rog Strix serisinden bir laptop siparişi verdim. Hayatımın bu zor anları evet böyle başladı..

Herşeyden önce şunu söylemeliyim ki; ben biraz takıntılı ya da kıl bir insanım sanırım. Yani kullandığım ekipman işimi tam anlamıyla görmeli ev konfor sağlamalı. Eğer böyle olmazsa işlerimi tam anlamıyla motive bir şekilde yapamayacak kadar takıntılı bir hale giriyorum. 

Aldığım bilgisayar tam olarak G513IC modeli. Bilgisayardan bahsetmek gerekirse; Ryzen 7 4800H 8 çekirdekli işlemciye sahip, 16GB Ram, 512GB M2 SSD ve RTX3050 ekran kartlı bir bilgisayar. 144hz FHD ekranı var, boyutu da 15″ civarında. İşin açığı, bilgisayar aslında çok keyifli olmuş. Gerçekten görüntüsü, malzeme kalitesi vs çok iyi hissettiriyor hala. 144hz ekranı güzel, renk doğruluğu yüksek. Kasası diğer oyuncu pc modelleri gibi hantal koca koca bir kasa değil. Ne bileyim, şarjı az gitmiyor. 

En önemli ve güzel özelliği ise gerçekten fan sesi sorununu bu bilgisayarda çözmüşler. Ben normalde notebook kullanırken ısınmasından ve klavyedeki o ısı hissiyatından çok şikayetçi olduğum için normalde masaüstü bilgisayarları tercih ederim. Isınsa da ses yapsa da elimin altında olmadığı için bi problem yoktur derim. Ama notebooklarda bu çok rahatsız edici olabiliyor. Bu yüzden Asus’u bu bilgisayardaki fan teknolojisi yüzünden hem tebrik hem de teşekkür ediyorum. Ediyorum da.. Gel gelelim benim problemlerime.

BENZER  Sitelerinize WhatsApp Butonu Ekleyerek Müşterilerinizle Etkileşime Geçin

Herşey Böyle Başladı

HepsiBurada üzerinden siparişimi verdim ve 2-3 gün içersinde bilgisayar elime ulaştı. Ulaştı ancak, heyecanlı keyifli bir kurulum aşamasının ardından ekrandaki sarılıklar sebebiyle sinirlerim bozulmaya başladı. Hemen her ekranda olan ama bu ekranda çok fazla olan ekran sarılığı sorunu daha doğrusu ışık sızması problemi gerçekten acayip sinirlerimi bozdu. Siyahlarda kendini çok fazla belli ediyordu. Doğal olarak normal renklerde de renk hatalarına sebep olacaktı. Ve gitgide artabileceğine dair araştırma sonuçlarına da rastladım. 

Sonrasında, klavyedeki hissiyat problemi dikkatimi çekti. Araştırmalarıma göre çok fazla övülen, beğenilen, ödül falan aldı denilen klavye sanki benim sinirlerimi zorlaması için üretilmiş ve başka bir amaca hizmet etmiyormuş gibiydi. Şöyle ki; klavyede çok hızlı yazan biriyim. İşim gereği sürekli bilgisayarla yaşadığım için, doğal olarak klavyede baya hızlı hareket edebiliyorum. Ama bu bilgisayarın klavyesi çok geç yanır veriyor gibi bir his veriyordu. Hatta WhatsApp’ta mesajlaşırken farkettiğim üzere, bazen bazı harfleri ve space tuşunu es geçebiliyordu. Bazen de hızlanıyor, hiç bir problem yokmuş gibi davranıyordu.

Bu sorunun yazılımsal olabileceğini düşünerek Bios’tan başlayıp herşeyi tekrar tekrar kurup kaldırarak test ettim. Windows 11, 10 daha sonra 11 vesaire kurup çok fazla test yaptıktan sonra bir yere varamayacağımı anlayıp vazgeçtim. En son windows kurulumundan sonra bilgisayardaki sağ hoparlörün ses çıkarmadığını farkettim. Halbuki önceki gün son ses müzik dinlemiştim ofiste. -gerçekten ses kalitesi çok güzel- Ancak bir türlü ses çıkarmayı başaramadık hoparlörden. Yine yazılımla mı alakalı diye uğraşırken sonuç alamayınca ondan da vazgeçip iade ettim bilgisayarı. 

Bu arada hoparlör sorununu tespit ettim. Temassızlık yapıyordu sağ hoparlör bildiğin. Kasasının altından ufak bir şekilde tık tık yapınca çalmaya başlıyordu. Tekrar tık tık yapınca yine gidiyordu.. Her neyse, iade ettik kurtulduk. Satın aldığım hepsiburada tedarikçisi yardımcı oldu aynı gün iade alıp para iadesi sağlandı. 

BENZER  Sabahın Dördünde Ben

Bligisayarı çok beğendiğim için ve herkesin bir şeyler söylemesi üzerine tekrar aynı bilgisayarı sipariş verdim. Satıcı ile görüştüm, hemen ertesi gün bilgisayarı bana ulaştırdılar. Tabi bu süreç içerisinde bilgisayarın fiyatı ortalama 200 ₺ artmış oldu, kısmet dedik :)

Sorunlar Bitmedi..

Yeni gelen bilgisayarda ekranda problem yok denecek kadar azdı ama yine aynı problem mevcuttu. Göz ardı ettim ve hala kullanıyorum ancak klavyedeki problemi hala çözebilmiş değilim. Bu yazıyı yazarken bile normalden 3-4 kat fazla vakit ayırdığımı söylemeliyim. 

Psikolojik olarak o kadar kötü hissettiriyor ki, bilgisayarda hiç bir şey yapasım gelmiyor çoğu zaman. Hatta tekrar iade edip bi macbook pro m1 almayı düşündüm ancak bu sefer de koşulsuz şartsız iade süresini geçirttik malesef. Şuanda da bilgisayarı gönderip rapor servis vesaire uğraşıp bilgisayarsız kalmak istemediğim için mecburen bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.

Bu arada, bilgisayarı ofiste bir kaç kişiye kullandırdım. Uzun test yapma imkanları olmadı ancak şöyle bir baktıklarında “ben böyle kullanırım abi, problem görünmüyor” diyenler oldu. Yazının başında bahsettiğim takıntılı mevzusunu da bu yüzden düşünmeye başladım. İnsanı kendinden şüphe ettiren bir bilgisayar bu bilgisayar :)

Bilgisayar Hakkında Düşüncelerim

Yaşadığım sorunlar haricinde bu bilgisayarı almayı düşünenler neler yapabilir neler yapamaz bunlardan bahsedeyim biraz da. 

RTX3050 güçlü bir GPU. Soğutma sistemi de şahane olduğu için gönül rahatlığıyla ve keyifle oyun oynayabilirsiniz. Bunun üzerine bu ses sistemi sayesinde bilgisayardan aldığınız keyfi katlayabilirsiniz. 

Bunun dışında, eğer benim gibi Premier Pro falan kullanıyorsanız, bilgisayardan yine keyif alırsınız. 4K videoları rahatlıkla düzenleyebilirsiniz ve kısa süreler ile render alabilirsiniz. Ek bir monitör bağlayarak fan sesi olmadan normal ofis işlerinizi de halledebilirsiniz. 

BENZER  Flash Bellek ile Format ve Windows Kurulumu

Geceleri ya da karanlık ortamlarda RGB ışıklandırması ile fantezi yapabilirsiniz. Crate uygulaması üzerinden tüm ledleri istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Ben yeni keşfettim ama uzun süredir varmış bu Rog’larda böyle güzellikler. Ha çok mu önemli? Değil. Keşke klavyem düzgün çalışsa ışıksız olsa.. :)

Yazıyı bitirirken olası harf hataları yüzünden özür dilerim. Klavye malum, sürekli düzeltme yaptım ama gözden kaçan bir şeyler olabilir.

Tekrar başka bir yazıda görüşmek üzere!

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 118 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.