Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

S3’de Arayüzden Sıkılanlara Tavsiyeler

10 sene önce yazıldı, 306 kere okundu. 0

Merhabalar. S3 ile ilgili başlık yazdım ama benim gibi android telefonunu orjinal jelly bean arayüzü ile kullananlar da tavsiyelerimi dinleyebilirler sakıncası yok. Şöyle ki, akıllı telefonunuz her ne kadar stabil de çalışsa bazen yoğun kullanımdan sonra sıkılabiliyorsunuz. Hani öyle köklü çözümler aramaya gerek yok diye düşünüyorum. Mesela custom rom yükleyenler var bilmem ne yapanlar var. Ne gerek var arkadaş. Telefonun stabil çalışmasını engellemeyin bence.

Şimdi benim bugüne kadar yaptığım nacizane ufak tefek değişiklikleri buradan şeyapayım, bi denemek isteyen olursa baksın işte.

1- TSF Shell Launcher

Öncelikle launcher’lar hakkında bilgi verelim. Launcher demek sürücü demek gibi bir şey. Şöyle düşünün, androidde belli yerlerdeki verileri bize farklı şekillerde gösteren sürücüler. Mesela orjinal olarak android telefonlarımızda gelen launcher Touchwiz dir. Home tuşuna basınca o sürücüyü çalıştırır her defasında. Ana ekran falan filan hep o programcık sayesinde çalışır. Herşeye izni vardır programın. O yüzden telefonun kendisidir diyebiliriz. Tabi görünürde.

Şimdi TSH Shell Launcher’ını anlatayım. Aslında anlatacak da bir şey yok. Programı yüklüyorsunuz, orjinal launcher yanına kendisini de ekliyor. Homa tuşuna bastığınızda onu seçip kullanmaya devam ediyorsunuz. Tabi isterseniz de tek bir kere değil otomatik olarak da onu seçtirebiliyorsunuz. Zaten basınca tuşa anlarsınız. TÜm launcher’lar hatta locker’lar için geçerli bu durum. TSF Shell launcher’ı ücretli bir launcher normalde ama ücretsiz versiyonları ve internette bulabileceğiniz full apk dosyaları mevcut. Araştırın görün. ( Bu yazının amacı tavsiyeler olduğundan her tavsiye ettiğim uygulamanın linklerini paylaşmayacağım. başka bir yazıya saklıyorum bunları. )

2- Next Launcher

Bu da TSF Shell gibi bir launcher. ben çoğu zaman ikisi arasında kalıyorum. Bunu kurup baya özelleştirmiştim bir ara ama sonra bundan da sıkılıp Touchwiz e döndüm. Bu da ücretli ve ücretsiz olarak dağıtılıyor çoğu yerde.

BENZER  Turkcell T50 Hakkında

Önemli Uyarı: Tavsiyem, Google Play dışında uygulama yüklememeniz. Çok sıkıntı yaşamazsınız ancak çok fazla reklamla vesaire karşılaşabilirsiniz. Bir de, dışarıdan aldığınız uygulamlar modifiye olabilir ve asıl uygulamayı kullanıp kullanmadığınızı bilemezsiniz.

3- Go Launcher ve Diğer GO şeysileri

Go Launcher yüklediğinizde ordan burdan bir sürü uygulama yüklensin mi falan diye bildirimler geliyor. Bu bildirimlerin çoğu reklam amaçlı ancak bazıları da gayet hoş uygulamalar olabiliyor. Örneğin Go SMS uygulaması. Bu uygulama telefonunuzdaki orjinal sms yazılımına alternatif oluyor. Pop-up uyarılar veriyor sms geldiğinde vesaire. Temaları falan da var ancak çoğu ücretli ya da getjar ile alıyorsunuz. Getjar da hiç ısınamadığım bir sistem. Uygulama yükledikçe altın kazanıyorsunuz falan filan saçma yani. Herneyse.

Bir de go locker var. Ben telefondan sıkıldığımda ilk olarak locker ı değiştiriyorum. Gayet güzel şeyler var Go Locker veya diğer Locuker Launcherları olsun.

4- Klavyeler ve SMS uygulamaları

Benim gibi whatsap vesaire bütün uygulamalar yanında, hala sms bağımlılığınız varsa, bir süre sonra sms uygulamasından da sıkılabiliyorsunuz telefonunuzdaki. Bu yüzden ben de hem klavyeyi hem de sms uygulamalarını değiştiriyorum arada. Tavsiye ettiklerimi aşağıya yazdım.

  • – SwiftKey : Klavye uygulaması. Gerçekten hoş bir şey. Sesle yazdırma olayı gerekten başarılı. Bir dolu klavye seçeneğiniz var. Renkleri ve düzeni kafanıza göre düzenliyorsunuz. Tavsiyedir. Trial versiyonunu kullanıyorum ve bana yetiyor.
  • – Textra : SMS uygulaması. Dark ve White temaları var. Dark kullanıyorum göz yormuyor. Yazı tipleri ve görünüş şık. Güzel özellikleri var. Aslında basit ve sade. Pop-up özelliği var. Bildirim çubuğundan hızlı mesaj oluşturabiliyorsunuz pop-up şeklinde. Güzeldir.
  • – Go SMS : bu uygulamayı sevemedim bir türlü. Gerçekten gelişmiş bir uygulama ama ne bileyim, fazla geldi sanırım. Temalarının çoğu da ücretli olunca..
BENZER  2 Yılda 6 Farklı Telefon Değiştirmek

5- Arkaplanlar :

Google Play Store’da bir dolu arkaplan uygulaması var. Paket paket vermiş adamlar. Ayrıca şarj sıkıntınız yoksa canlı arkaplanları da tercih edebilirsiniz. Xperia’nın falan bir sürü arkaplanı mevcut, canlı canlı. Arkaplan derdi olanlar için baya can sıkıntısı gideren şeyler mevcut. Background olarak aratmanız yeterli. Zaten G.Play uçsuz bucaksız. Kaybolursunuz :)

**

Şimdilik bu kadar diyelim. Uzun bir yazı oldu ama pek faydalı olmadı gibi. Yine de ben yazdım ne yapayım. Biraz da stres atma amaçlı bir yazıydı zaten. Ben şimdi kaçıyorum. İşim gücüm var baya. Tekrar görüşmek üzere !

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

9 ay önce. 41 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

1 sene önce. 51 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 70 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

3 sene önce. 120 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

3 sene önce. 63 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.