Bloğumda toplam 12 kategoride yazılmış 316 yazı ve 269 yorum var.

WordPress Siteyi Taşıdıktan Sonra Görünmeyen Resimlerle İlgili

9 sene önce yazıldı, 2.647 kere okundu. 0

Merhaba WordPress severler. Sitelerimizi başka sunuculara aktarırken nadiren de olsa bazı sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Yönetici paneli beyaz ekran sorunu, çalışmayan iletişim formları veya daha niceleri olabiliyor. Ancak unutmamak gerekiyor ki, adımlarımızı sağlam atarsak ve WordPress’i daha iyi tanırsak, bu tarz hataların neredeyse tamamından kurtulabiliriz. Yani, WordPress’i sevmeye devam edin! Candır o.

Wordpress Candır

Değinmek istediğim konu, bir sunucudan bir sunucuya veya aynı sunucuda başka bir siteye wordpress taşıması sonrasında oluşan resim gözükmeme sıkıntısının sebepleri ve çözümleridir. Kendi tecrübelerim dahilinde anlatacağım için belki de çözümünüzü bulamayabilirsiniz ancak, bahsedeceğim olası sorunlar karşısında da önceden bilinçlenmiş olacaksınız. Bu sebeple, yazının tamamını okumanızı öneririm.

Dosya İsimlerinde Türkçe Karakter Olan Resimlerin cPanelde Arşivlenip Taşınması

Bloğunuzda veya siteniz, görsel eklerken mutlaka görselleri isimlendirmelisiniz. Eğer çöp içerik değil de özgün, kaliteli içerikler üretiyor ve yayınlıyorsanız benim gibi üşengeçlik etmeyip ( sadece kişisel sitemde üşeniyorum.. burada da hit kaygım yok zaten.. ) seo ya yönelik görsel isimleri ve tag’leri girmelisiniz. Aynı zamanda, herhangi bir taşıma sonrası resimlerinizin cPanel tarafından yeniden isimlendirilip ya da zip’in içine dahil edilmeyip ilerde sitenizde sıkıntı yaratmasını önlemek için de bu isimlendirme gerekli.

Eğer taşıma sonrası resimleriniz gözükmüyor ise, taşıdığınız eski sunucunuzdaki dosyaları silmeyin. O dosyalar size lazım olacak çünkü aktardığınız dosyaların içerisinde türkçe karakter isimleri olan resimler ya yeniden isimlendirilmiş ya da arşivinize zaten hiç dahil edilmemiştir. Bu sebeple, eski dosyalarınızı daha farklı şekillerle indirip yeni sunucunuza atmanız gerekebilir.

Dosya İsimlerinde Türkçe Karakter Olan Resimleri Taşımak

En basit yöntem ftp’ye bağlanıp indirip yeni sunucuya yüklemek olacaktır. Ancak çok fazla dosyanız varsa, veya aynı sunucuda başka bir siteye taşıyacaksanız size ConfigServer Explorer önerebilirim. Kendisi bir WHM eklentisidir ve ücretsizdir. Kurulumunu burada anlatmıştım daha önce. Eklenti sayesinde Copy / Paste mantığı ile dosyalarınızı kayıpsız bir şekilde kopyalayabilirsiniz. Bu sayede türkçe karakterli isimlere sahip olan resimleriniz de herhangi bir sıkıntı / kayıp olmacan kopyalanacaktır.

BENZER  Wordpress'de Yaptığınız Değişiklikler Sitede Görünmüyor mu?

En sağlıklı olanı, ve geçmişte yaptığınız hataları telafi etme fırsatı veren yöntem ise tüm resimleri yeniden isimlendirip internet sitesinde de yeni isimleri ile linklerini güncellemek olacaktır. Bu sayede, hem hatanızı telafi etmiş olursunuz hem de bu verdiğiniz uğraş sayesinde bir dahaki sefere bu hatayı tekrar yapmayacak, gözünüz korkacaktır.

Bu kısa bilgilendirme yazımın da sonuna geldiğime göre, gidip biraz uyuyabilirim.
Daha başka yazılarımda tekrar görüşmek dileği ile.

Konuyla alakalı bir şeyler yazabilirsin.

MacBook Pro M2 13” İle İkinci Günüm

Merhabalar! Instagram kullanıcı adımı değiştirdikten sonra artık şu blog işine bi el atayım istedim ve yeniden...

1 sene önce. 65 0 Devam Et

Kahramanmaraş Depremi ve Düşüncelerim

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bir şeyler yazmıyordum, zaten çok nadiren girip bir şeyler yazıp çıkıyorum an...

2 sene önce. 85 0 Devam Et

Asus ROG Strix G513IC 144Hz Dizüstü Bilgisayar ile Yaşadığım Problemler

Öncelikle herkese merhaba! Çok uzun bir süredir bloğum aktif değildi ve artık bişeyler yazmak çizmek için tekra...

2 sene önce. 109 0 Devam Et

Macbook Air 2017’yi Kimlere Tavsiye Edebilirim?

Bir süredir sık sık Macbook Air’i proje işlerinde ve sunumlarda kullanıyorum. Sizlere bu yazımda 2017 model ...

4 sene önce. 167 0 Devam Et

2021’e Girerken Hayata Dair Genel Bir Değerlendirme Yapalım

Merhabalar yeniden! Hemen her yazıya başlarken söylediğim gibi; epeydir bir şeyler yazamıyorum ama yeniden bir şe...

4 sene önce. 133 0 Devam Et

Hakkımda

1994'ün Haziran'ında Beyşehir/Konya'da dünyaya gelmişim. O zamanlar, gerek tombikliğim gerek yeşil gözlülüğüm sebebiyle gören herkes tarafından el üzerinde ( hatta defalarca havaya atılıp tutulma gibi ) tutulmuşum.

Bebekliğim Konya'da bir köyde, çocukluğum İstanbul'da geçti. İstanbul'da başladığım iş hayatına doğduğum yer, Beyşehir'de devam ediyorum.

Uzun yıllar çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra 2017’den beri kendi yazılım ve reklam şirketimi kurdum. Geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyoruz.